Boten, jachten, schepen, groot of klein, motorboot of zeilboot, ze worden verkocht door jachtmakelaars. Maar hoe word je jachtmakelaar? En wat doet een jachtmakelaar?
Met de nautische opleiding van de IVA Business School word je voorbereid op een toekomst in sales en business in de watersport en internationale jachtbouw. Dus zoek je een opleiding om jachtmakelaar te worden? Dan ben je bij IVA Business School aan het juiste adres.

Wat houdt een opleiding jachtmakelaar in?

De Nautische Hbo- en Mbo-opleiding van de IVA combineert business met de boeiende wereld van jachtbouw en watersport. De technische vakken zorgen ervoor dat je goede kennis op doet hoe boten gebouwd zijn. Bij sales leer je hoe je een boot of jacht kunt verkopen. Dit is van grote toegevoegde waarde als jij aan de slag gaat als jachtmakelaar.

Wat doe je als jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar is een tussenpersoon tussen de kopende en verkopende partij van een zeilboot en/of motorboot of superjacht. Dit werkt ongeveer net zoals bij een woning. Hij zorgt voor een accurate waardebepaling, zorgt dat de boot in beeld komt bij de potentiële doelgroep en begeleidt het aan- en verkooptraject.

Jachten hebben vaak een hoge waarde. Daarom is een gedegen advies en goede begeleiding extra belangrijk. Dit maakt het vak extra interessant. Vaak zijn kopers mensen met passie voor watersport, net als jij!

Wat zijn de baankansen?

Er is vrijwel altijd een ruim aanbod aan vacatures in de nautische branche. En op de IVA kun je gebruik maken van de interne vacaturebank en carrièrecoach. Niet voor niets heeft 80% al een baan bij het afstuderen! Neem ook eens een kijkje op vacaturesites van Bootaanboot of de Hiswa.

De jachtmakelaar ontvangt een courtage bij verkoop van de boot, net als bij woningen. De hoogte hiervan is dus ook sterk afhankelijk van de waarde en het type boten. Relatief veel jachtmakelaars zijn zelfstandig ondernemer. De IVA biedt een brede basis, ervaren docenten uit de praktijk en groot netwerk in de branche. Daardoor zet jij gemakkelijk koers als ondernemer in de watersportbranche!

Nederland als jachtbouw land

Nederland staat internationaal bekend als een echt watersport- en jachtbouw land. Niet voor niets bestelde Steve Jobs ooit zijn jacht bij een werf in Aalsmeer. Er zijn tal van bedrijven waar je terecht kunt. Bekijk ook eens de kaart met jachtmakelaars en jachtwerven op de kaart van Yachtfocus.

Waarom de IVA?

Docenten en studenten van onze nautische opleidingen ademen watersport. En zeg eerlijk, wat is er mooier dan les krijgen van docenten die passie hebben voor het vak en als je met medestudenten gaat zeilen op de Noordzee met de Race of the Classics? Om echt een idee te krijgen van de opleidingen, inhoud en sfeer te proeven, raden we je aan om een Open Dag te bezoeken. Maar bel ook gerust eens met een van onze voorlichters.

Studenten Nautisch Business Management
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen