iva watersport opleiding student in boot met uitzicht op jachthaven
Kies voor een

Watersport opleiding

Heb jij passie voor watersport en wil je later graag carrière maken in deze fantastische branche? Bekijk hier een overzicht van de verschillende opleidingen en beroepen en de watersport opleiding van IVA Business School.

Welke watersport opleidingen zijn er?

Watersport opleidingen zijn er in Nederland zowel op hbo- als mbo-niveau. Er zijn diverse scholen die opleidingen aanbieden. De IVA biedt een kleinschalige en gestructureerde Hbo Nautisch Business Management opleiding en Mbo Nautisch Business Management opleiding. Deze opleidingen, die de wereld van watersport combineren met ondernemen en management, is uniek in Nederland.

Een overzicht van alle hbo en mbo watersport opleidingen vind je op de website van de HISWA. Zoek je een opleiding om zelf te leren varen of les te geven? Bekijk dan de website van het watersportverbond.

student watersport opleiding op zeilboot met rood jack

Wat kun je worden?

Na de nautische opleiding ligt de wereld aan je voeten. Wil je in de watersport- of jachtbouwwereld gaan werken, denk dan aan de volgende beroepen: (internationaal) jachtmakelaar, verkoopadviseur, accountmanager,  sales support, sales manager, inkoper, business development, teamleider en projectmanager.

Bij wat voor bedrijven kan ik aan de slag?

Oud-studenten werken o.a. bij Wajer Yachts, Feadship, Rondal (Royal Huisman), Lengers Yachts, De Valk Yachtbrokers, Best Boats, Tenderworks, SuperYacht Times, Edmiston SuperYacht Brokers, Contest Brokerage en Damen.

Zij kozen voor een opleiding in watersport

Wat zijn de baankansen?

Er is een groot aanbod vacatures in de watersportbranche. Zo’n 80% van de IVA studenten heeft bij het afstuderen al een baan, mede door onze interne vacaturebank met een groot aantal nautische vacatures. Neem ook eens een kijkje op vacaturesites van Bootaanboot of de Hiswa.

Nederland watersportland

Nederland is een echt watersportland. En niet zonder reden: Met 6.300 km aan vaarwegen, 1.160 jachthavens en 450 km aan kustlijn is er veel te ontdekken vanaf het water. Niet voor niets komen veel buitenlandse toeristen met een zeiljacht of een surfplank deze kant op; de mogelijkheden zijn groot.  Op het water komen mensen tot rust en genieten ze van het avontuur. Kortom: de watersportbranche is een prachtige branche om in te werken!

Wat niet iedereen weet is dat Nederland ook een grote producent is van boten en jachten. Of het nou gaat om sloepen, console boats, tenders, open-day-boats, jachten of superjachten, je vindt ze in Nederland, Europa en ver daarbuiten terug!

Waarom de IVA?

De IVA ademt watersport. Je krijgt bij ons tijdens de nautische opleiding les van ervaren docenten uit het bedrijfsleven met passie voor watersport. Stel je voor: met je klas samen zeilen op de Noordzee met Race of the Classics of stage lopen op een jacht in Monaco? IVA geeft je de wind in de zeilen!

Benieuwd geworden naar onze opleidingen? Bezoek dan eens een Open Dag. Maar bel ook gerust eens met een van onze voorlichters.

iva student nautische opleiding in een motorboot

Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei

Meer informatie

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei 

Meer informatie