Studeren in Driebergen

Reizen of op kamers

Driebergen: het best bewaarde geheim van Utrecht

De thuishaven van de IVA heeft ontzettend veel te bieden. Driebergen ligt middenin de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug, op niet meer dan tien minuten treinafstand van Utrecht. Fitness, golf, tennis, squash, zwemmen, voetbal, rugby: je kunt het allemaal in de buurt beoefenen. En na het sporten is het heerlijk borrelen en eten in een van de vele horecagelegenheden die Driebergen rijk is. Driebergen ligt centraal in de provincie Utrecht en is per openbaar vervoer of auto uitstekend te bereiken.

Op deze pagina vind je meer informatie over reizen en op kamers gaan.

Reizen of op kamers

Ongeveer de helft van de IVA-studenten reist dagelijks van en naar Driebergen. De andere helft woont op kamers. Wanneer kies je voor reizen en wanneer kies je voor een kamer in Driebergen? Goed om te weten: de IVA heeft een kamerlijst!

  • Is de reistijd enkele reis minder dan 1 uur? Dan kiezen de meeste studenten ervoor om thuis te blijven wonen en te reizen.
  • Is de reistijd +/- 1 uur? Dan is reizen goed mogelijk, maar levert een kamer in Driebergen bijna 2 uur tijdwinst per dag op.
  • Is de reistijd (veel) meer dan 1 uur? Dan is het verstandig om in Driebergen of omgeving een kamer te zoeken.

Reizen naar de IVA

Met het openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? De IVA is uitstekend te bereiken. Het treinstation is op 2 km afstand. Neem vanaf treinstation Driebergen-Zeist bus 50 naar halte Hogesteeg. Je stapt uit direct voor onze business school. Als Hbo- of Mbo-student kun je een OV-kaart aanvragen bij DUO. Natuurlijk kun je het laatste stukje vanaf de trein naar de IVA ook met de fiets doen. Je fiets parkeer je in het IVA-fietsenhok.

Met de auto
Studenten die met de auto naar de IVA komen ontvangen een parkeerpas en kunnen gratis op het terrein parkeren. Aan het begin van elk collegejaar organiseren we een carpoolmarkt. Zo stimuleren we om samen te reizen.

Op kamers in Driebergen of omgeving

Studenten gaan in Driebergen of omgeving op kamers vanaf 16 jaar. Op de kamerlijst staat dit gespecificeerd. 

Zelfstandig op kamers
Ongeveer de helft van onze studenten woont op kamers in of rond Driebergen. Logisch, want zo zit je nog dichter op alles wat de IVA je te bieden heeft. Er is geen kamernood in Driebergen. De IVA stelt een kamerlijst op met beschikbare kamers. Een kamer kost gemiddeld tussen de 350 en 650 euro. Vanaf maart krijgt iedere ingeschreven, kamerzoekende student de kamerlijst toegestuurd. Wil je als eerste de kamerlijst ontvangen? Zorg dan dat je voor maart staat ingeschreven! Voor inschrijving de kamerlijst inzien? Neem dan contact op via info@iva.nl.

Wonen in pension
Huisvesting bij een hospita (‘in de kost’ ‘of in pension’) komt regelmatig voor en is met name geschikt voor de iets jongere student. Bij deze vorm van huisvesting wordt er voor je gekookt en soms wordt zelfs de was voor je gedaan!

Kamer verhuren aan IVA-studenten?

Woont u in (de omgeving van) Driebergen en hebt u een of meerdere kamers of een studio over? Verhuur deze dan aan IVA-studenten! Op de IVA studeren dagelijks zo’n 900 studenten. 50% hiervan reist heen en weer en 50% zit op kamers. Al jarenlang inventariseren wij welke kamers er in Driebergen e.o. vrijkomen. Deze kamerlijst verstrekken wij in maart aan onze ingeschreven studenten.

Meer informatie en uw aanbod doorgeven

 

Ga verder naar

Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 2 dagen