business school student brend
Brend Hoekstra (oud-IVA-student)

'Een bijbaan bij Wajer Yachts, dat is toch te gek?'

Naam: Brend Hoekstra
Leeftijd: 19
Nu: Hbo Nautisch Business Management
Toekomst: Ondernemen
Activiteiten naast school: Zaterdagbaan bij Wajer Yachts
Mooiste IVA-ervaring: De verschillende bedrijfsbezoeken
Gepubliceerd: 25 januari 2021

Voor ik in Driebergen was geweest, had ik van vrienden al veel goede verhalen gehoord over de IVA. Ook van een aantal die al waren afgestudeerd. Ik ben toen naar een open dag geweest en dat trok me meteen over de streep. Vooral de gesprekken met de docenten. Ik vind trouwens dat ze dat ook nu goed doen. Ook op de Online Open Avonden nemen de docenten echt de tijd voor je.

Ik heb best getwijfeld of ik als thema Automotive of Nautisch wilde doen, want ik ben een autoliefhebber én een liefhebber van alles wat met jachtbouw te maken heeft. Uiteindelijk heb ik gekozen voor nautisch. Vooral omdat je met compleet verschillende doelgroepen te maken hebt. Van mensen die een rubberbootje zoeken tot jachten die tientallen miljoenen kosten. Het is een heel breed vakgebied.

Tijdens een bedrijfsbezoek aan Wajer Yachts kregen we te horen dat ze een medewerker zochten voor de zaterdagen. De perfecte bijbaan natuurlijk! Ik heb een motivatiebrief geschreven en ik werd aangenomen. Het werk is heel interessant en sluit goed aan op mijn studie. Je leert veel uit alle klantencontacten, je leert behoeften lezen. Via Wajer heb ik afgelopen zomer zelfs een maand in Point Grimaud gewerkt, bij Saint Tropez. Zo’n kans had ik zonder de IVA nooit gekregen.

De docenten op de IVA zijn heel enthousiast, daaraan merk je dat ze uit de praktijk komen. Wat ik na mijn studie ga doen weet ik nog niet precies. Iets op het gebied van grote jachten trekt me, maar ik ben ook nog steeds geïnteresseerd in de autowereld. M’n studie aan de IVA is zo breed, het kan nog alle kanten op. Misschien begin ik wel voor mezelf!

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 2 dagen