business school studente pleun
Pleun Veuger (oud-IVA-student)

‘De IVA voelt echt een beetje als een familie.’

Naam: Pleun Veuger
Leeftijd: 
21
Nu: 
Hbo Nautisch Business Management
Mooiste IVA-ervaring: 
‘Ik wilde zeggen de Monaco Yacht Show, maar de vriendschappen die ik hier gesloten heb zijn onbetaalbaar.’
Gepubliceerd: 1 maart 2021

Ik weet nog dat ik op de Open Avond van de IVA was en hoe ik toen met bewondering luisterde naar de docenten en studenten die me te woord stonden. Het enthousiasme en de professionaliteit maakten echt indruk. Daarom geef ik nu zelf vaak voorlichting op open avonden, ook nu ze online zijn. En ik heb op veel beurzen meegeholpen. Zo’n eerste kennismaking is heel belangrijk, ik vind het leuk om daaraan bij te dragen.

We hadden vroeger thuis altijd boten en we woonden aan het water, ik heb daar hele fijne herinneringen aan. Dus toen ik hoorde dat je bij de IVA voor het thema Nautisch kan kiezen, gaf dat de doorslag. Het grappige is trouwens dat ik ook Automotive steeds leuker ben gaan vinden. Daar krijg je ook best wat van mee, zeker in het derde jaar. Niet dat ik per se in een van die sectoren aan de slag wil. Ik wil iets voor mezelf beginnen, verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik vind mode bijvoorbeeld ook heel interessant.

Mijn meest indrukwekkende stage liep ik bij Heesen Yachts in Oss. Zij bouwen jachten tot wel 50 meter, echt heel gaaf. Ik liep mee bij Engineering en ook bij After Sales. Daar merk je dat in deze categorie alles perfect moet zijn. Bij de kleinste afwijkingen of beschadigingetjes wordt iets meteen vervangen. Een bijbaan in mijn studierichting heb ik trouwens niet. Ik bak taarten, haha!

Een van de voordelen als je nautisch doet, is dat je voor heel veel dingen wordt uitgenodigd. Ik denk omdat het een kleiner wereldje is en een kleinere richting aan de IVA. We zijn naar veel scheepswerven geweest, naar Wajer Yachts, naar Boats Dusseldorf en overal werden we als vips onthaald. Het toppunt was wel de Monaco Yacht Show. Dat was echt zo gaaf. De plek, de mensen, de waanzinnige jachten. Heel goed voor je netwerk. En een heerlijke minivakantie natuurlijk.

De IVA is vergeleken met veel andere business schools heel kleinschalig en dat is heel prettig. Het voelt een beetje als een familie. Ik heb hier heel veel leuke mensen leren kennen, echt vrienden voor het leven. Oh, en mijn vriend heb ik hier trouwens ook leren kennen! Hij is inmiddels klaar met zijn opleiding en werkt nu bij Porsche Centrum Eindhoven. Een echt IVA-koppel, goed he.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 6 dagen