Visiedocument IVA

Op weg naar 2030

Het Papendal van ondernemerschap en mobiliteit

“Gestart vanuit de stalhouderij en doorgegroeid naar de autoschool van Driebergen, is
de IVA nu dé business school die studenten opleidt om zakelijk succesvol te worden.”

– Joan Janssens

Image

IVA in 2030

De opleidingen automotive, innovation en nautisch business management vormen jonge ondernemers met kennis van mobiliteit. Sinds onze start in 1930 is er veel veranderd – in de branche en de wereld om ons heen. Maar wat altijd blijft, is wat ons sinds het begin uniek maakt. Ons ondernemende instituut met een hoge kwaliteit van onderwijs en vakbekwame docenten, waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, representativiteit en normen en waarden.

De ervaring en legacy die we in al die jaren hebben opgebouwd, nemen we mee in onze plannen voor de toekomst. 2030 lijkt nog ver weg, maar om dan te kunnen zijn waar we willen – en zoals we dat willen – moeten we nu al keuzes maken. Keuzes in beleid, waarmee we vasthouden aan wat ons uniek maakt, maar ook bewegen in de richting die de veranderende wereld van ons vraagt. Want de wereld van mobiliteit is in transitie: complete vervoersmodellen en businessplannen veranderen. En wij willen vooruit: grote meerwaarde blijven leveren aan onze studenten en de beroepspraktijk. Samen werken aan onze droom voor 2030.

 

Hoe die droom eruitziet?

We zien de IVA graag als het Papendal van ondernemerschap en mobiliteit. Je kent het wel; het grootste topsportcentrum van Nederland, waar alles draait om de ontwikkeling van talent. Op een unieke plek in de bossen worden studenten maximaal gefaciliteerd om hun kennis te vergroten en worden ze begeleid op weg naar een topprestatie. Zo zien wij de IVA in 2030: hét centrum voor ondernemerschap en mobiliteit, waar onderwijs en de beroepspraktijk samenkomen. Meer dan een school of opleiding: een verzamelplek van kennis, professionals en ervaring die de mobiliteitsbranche ondersteunt door voorop te lopen in de ontwikkeling van innovatieve commerciële producten. Door vragen uit de praktijk te onderzoeken en oplossingen te bieden die van toegevoegde waarde zijn. Denk aan nieuwe businessmodellen, apps, gebruik van AI, etc. Op net zo’n unieke plek: de bosrijke Utrechtse Heuvelrug.

Een rondje over het terrein

De campus van 2030 in beeld?

 

We beginnen op het buitenterrein, waar mede-studenten (lees: toekomstige collega’s) en docenten elkaar tussen de lessen door ontmoeten. Binnengekomen luistert een groep eerstejaars in een van de eerste lokalen aandachtig naar een docent die vol passie vertelt over techniek. In een ruimte verderop werken studenten aan een businessplan, een docent beantwoordt vragen.

Garageboxen

Studenten zijn in garageboxen bezig met de opstart van hun eigen bedrijf. Hersens kraken, nieuwe ideeën borrelen, er wordt volop overlegd en er klinkt gelach.

Business buzz

 

Lopend door de gang word je ingehaald door een keurig geklede, maar gehaaste student; hij wil op tijd komen bij de afspraak met zijn mentor. Op een kleinere werkplek bespreken de docent en student de voortgang van zijn ontwikkeldoelen, die ze aan de start van de opleiding samen hebben bepaald.

In gesprek met de mentor
afbeelding url
In gesprek met de mentor
Career event
Career event
Career event
Avis bezoekt de IVA
Winnaars business awards
Winnaars business awards

Buiten bij het hoofdgebouw kom je twee alumni tegen, druk in gesprek over de presentatie die ze zometeen geven over het nieuwe product dat ze hebben ontwikkeld. Binnengekomen zie je in de business lounge een mobiliteitsorganisatie in gesprek met een student, die dit heeft ‘verdiend’ als beloning voor zijn goede prestaties.

Ondernemerschap

Nieuwsgierig, proactief en een tikkeltje eigenwijs: onze manier van werken verwachten we ook van onze studenten. Nu, en in de klassen van 2030. Ons ondernemerschap begint al bij de deur; kiezen voor ons instituut is als solliciteren bij je eerste baan. Je bent niet alleen student, maar ook al een collega. Wie onze opleiding afrondt, is een alumnus met een diploma en daarmee een nieuw lid van ons warme alumni-netwerk – maar bovenal een mobiliteit business expert met reeds enkele jaren ‘werkervaring’ op zak. Klaar voor de volgende stap in je carrière.

Om dat te bereiken, halen we de beroepspraktijk letterlijk naar binnen. Met leiders en managers van diverse bedrijven, die dagelijks aanwezig zijn om groepen studenten te inspireren met hun expertise en praktijkervaring en hen leren in te spelen op ontwikkelingen in onze branche. Net als onze docenten, die weten waar de dagelijkse praktijk om vraagt. Zij begeleiden en coachen de studenten bij het eigen maken van kennis, met name in de eerste jaren en de toepassing ervan in projecten en opdrachten de jaren erna. De kennis die we als autoriteit op mobiliteitsgebied in huis hebben, delen we graag om onze branche vooruit te helpen. Bijvoorbeeld als we IVA Pro in het kader van een ‘Leven lang ontwikkelen’ masterclasses en trainingen geven aan onze alumni. Of wanneer een docent wordt gevraagd als spreker op een congres of om duiding te geven in een actueel nieuwsitem op tv.

Bekijk de IVA Pro training: EV-training module 1

 

 

Projectonderwijs

In onze Livinglabs van 2030 worden onze studenten klaargestoomd voor het werkveld. Ze werken er direct samen met klanten en leren opdrachten integraal te benaderen en op te lossen. Docenten stimuleren en faciliteren, vervullen ook de rol van de coach naast die van leraar en geven studenten de begeleiding die ze nodig hebben om zowel hun business als persoonlijke skills te ontwikkelen. Dit projectonderwijs creërt – én verwacht – ruimte voor eigen initiatief van de student, om zich te ontwikkelen tot een professioneel jongvolwassene. Een ondernemende expert met verstand van commercie en techniek, die van aanpakken weet en klaar is om zich in het werkveld te begeven.

IVA 2030

Terug naar het heden. Je kijkt rustig om je heen en glimlacht. Je voelt aan alles: de weg naar 2030 is ingezet. Hiet studeren de aanstormende ondernemerstalenten van de toekomst. Wat een energie en bedrijvigheid! Deze bruisende leer- en werkomgeving. Met volle energie gaan we naar de 100 jaar in 2030.