IVA Pro: EV-training

EV-training
module 1

IVA PRO home Ons aanbod

EV-training, module 1

(Elektrische auto’s, opladen en actieradius)

De verkoop van het aantal elektrische voertuigen (EV’s) blijft stijgen. In 2022 was 26 procent van het aantal verkochte auto’s elektrisch. In 2023 was dat al 31 procent en de brancheorganisaties verwachten dat dat aantal de komende jaren verder toe zal nemen. De transitie naar schone mobiliteit is dus in volle gang. Bedrijven en consumenten willen graag bijdragen aan verduurzaming. Advies gaat daarom ook verder dan alleen de auto. Onderwerpen over elektrisch rijden en mobiliteit zoals opladen en laadpassen behoren nu ook tot het takenpakket van de mobiliteitsprofessional.

Elektrisch rijden is niet moeilijk, maar wel anders. Nagenoeg iedere autofabrikant komt met een volledig elektrische auto (EV) op de markt en daarmee is Nederland een van de 4 Europese landen waar minimaal 25 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch is. Met ruim 430.000 EV’s op de weg hebben we 5 procent weten te elektrificeren. Welke rol neem jij voor de overige 95 procent?

Hbo & Mbo
Klassikaal
Start training: 9 september 2024 (17.00 - 21.00 uur)
2 avonden + examen
995
Driebergen

Voor wie is de training EV-training module 1?

De onderwerpen over mobiliteit in deze EV-training zijn van grote toegevoegde waarde wanneer jij de functie van serviceadviseur, verkoopadviseur, accountmanager of salesmanager bekleedt. Hoewel de EV-training op hbo werk- en denkniveau is, hanteren we voor deze opleiding geen toelatingseisen.

EV-training door Jasper Engel | IVA Pro

Programma en leerdoelen EV-training module 1

 • Avond 1
  Na ontvangst van jouw (door de trainer geschreven) EV-lesboek, behandelen we allerlei onderwerpen die met elektrische mobiliteit te maken hebben. Zo behandelen wij onder meer het verschil tussen vermogen en energie, de wet van Ohm, alle aspecten van opladen, ons energienetwerk en berekenen wij het haalbare rijbereik. Na de eerste avond maak je een online oefentoets die over de behandelde stof gaat.
 • Avond 2
  Het berekenen van het rijbereik heeft ons al veel inzichten gegeven over elektrische mobiliteit. Deze avond kijken we verder naar de auto zelf en behandelen we de belangrijkste onderdelen van een EV.
 • Avond 3, examen

EV-trainingen, data en tijden

 • Training 9 september 2024
  • Eerste EV-trainingsavond: maandag 9 september 2024, van 17:00 tot 21:00 uur
  • Tweede EV-trainingsavond: maandag 16 september 2024, van 17:00 tot 21:00 uur
  • Examenavond EV: maandag 23 september 2024, van 17:00 tot 21:00 uur
Over EV-trainer Jasper Engel

Jasper Engel weet alles over elektrische mobiliteit, is uitgever en auteur van het EV-Jaarboek en een ervaren EV-trainer met een staat van dienst in de auto-industrie. Als docent van onze opleidingen en coördinator bij IVA Business School houdt hij zich bezig met het trainen en opleiden van commerciële talenten binnen de mobiliteitsbranche. Hierin richt hij zich vooral op elektrische auto’s/mobiliteit, connectiviteit en bedrijfswagens. Daarnaast is hij een veel gevraagd spreker.

Image

Investering

De EV-training bestaat uit 2 trainingsavonden en een officieel examen. Na een succesvolle afronding ontvang je een certificaat met daarop het eindcijfer.
Deze training kent een financiële investering van 995,- euro*.  Deelname is inclusief studiematerialen, koffie, thee en diner.

*IVA Business School voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Daardoor zijn de trainingen van IVA Pro vrijgesteld van btw

(Lees meer over de betalingsvoorwaarden)

Inschrijven

Bij minimaal 10 inschrijvingen gaat de training/opleiding van start. Om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen, hanteren wij tevens een maximum. Dat ligt voor deze training op 15 personen.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ontvangst. Uiterlijk 1 week voorafgaand aan de start van de training, sturen we je alle benodigde informatie toe.

Voor vragen kunt u contact opnemen ons via ivapro@iva.nl of direct inschrijven voor de training via onderstaande button.

Inschrijven

 

 

Interesse maar wil je eerst meer weten?

Dan nemen wij graag contact met je op:

"*" geeft vereiste velden aan

Wij helpen je graag!

IVA PRO

Trainingen & masterclasses