Kosten & studiefinanciering

IVA studiekosten: in één keer of in vier termijnen

Voor 2023 bedraagt het collegegeld van onze business school 14.210 euro. Je kunt ook kiezen voor vier termijnen, in dat geval betaal je 3.630 euro per termijn, of betaling per maand 1.495 euro. Meer hierover lees je op de pagina betaling collegegeld.

Het inschrijfgeld bedraagt 265 euro. Je hoeft dit pas na de definitieve bevestiging van je inschrijving aan de IVA te voldoen.

Hbo-studenten betalen 3 jaar collegegeld en een afstudeervergoeding van 3.495 euro in het 4e jaar. Mbo-studenten betalen 2 of 3 jaar collegegeld (afhankelijk van het 2- of 3-jarige programma).

Studiefinanciering, studielening en OV-kaart? Bekijk de mogelijkheden

Als je onze rijkserekende hbo– of mbo-opleiding volgt, heb je in de meeste gevallen recht op een tegemoetkoming via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Afhankelijk van je situatie is dat in de vorm van een OV-kaart, studiefinanciering of een studielening. Onderaan deze pagina vind je linkjes naar de mogelijkheden per opleiding.

Zeer waarschijnlijk keert de basisbeurs terug. Ook krijgen uitwonende studenten krijgen zeer waarschijnlijk een extra tijdelijke toelage (koopkrachtmaatregel) van 164 euro per maand. Lees er meer over op duo.nl/stufi2023.

Inschrijven na 1 mei:
Ook na 1 mei kun jij je nog inschrijven voor een van onze business opleidingen. Vanaf 1 mei kunnen er wachtlijsten ontstaan en kunnen we dus geen plaatsingsgarantie meer bieden.

Annuleringskosten:
Indien de student of de wettelijke vertegenwoordiger van de student binnen 6 (zes) weken voor aanvang van een opleiding bij de instelling wenst terug te komen op de inschrijving van de student voor de betreffende opleiding, is de student of de wettelijke vertegenwoordiger van de student 10% van de cursuskosten over 1 (één) collegejaar (zijnde: annuleringskosten) verschuldigd aan de instelling.

Een opleiding aan onze business school is een investering in jezelf

De IVA staat al meer dan negentig jaar voor een sterke zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Of je nu hbombo, automotive, innovation of nautisch kiest.

  • je krijgt hoogwaardig onderwijs met veel extra vakken
  • je krijgt intensieve persoonlijke coaching
  • we bieden unieke doorgroeimogelijkheden
  • je wordt onderdeel van een ijzersterk netwerk
  • je hebt een hoge baanzekerheid

Deze zekerheden kunnen we je bieden omdat we niet afhankelijk zijn van overheidssubsidies. Een business opleiding aan de IVA is een investering die je later dubbel en dwars terugverdient.

Vragen over de investering?

Caspar Lecluse

Coördinator Marketing & Voorlichting

Ga verder naar

Bezoek de Open Middag dinsdag 27 juni 2023
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je in voor de opleiding!
Start: augustus 2023
Vraag jouw inschrijfformulier aan