Start-up garageboxen

Deelnemende start-ups

Watt Boats
De oprichters van Watt Boats (Koen Bogaerts, Mees Brouwer) verduurzamen de watersport door het ontwikkelen en verkopen van elektrisch aangedreven en bovenal bijzondere sloepen. Het gaat hierbij om opvallende (oranje) sloepen met een verhaal. Hiervoor worden reddingssloepen van grote te slopen zeeschepen in Bangkok omgebouwd naar het vereiste (luxe)niveau van deze tijd. De vaargeschiedenis van elke reddingsloep is daarbij bekend en wordt aan elke koper verstrekt. De sloepen zijn dan al vele malen de wereldzeen over geweest en hebben honderdduizenden zeemijlen afgelegd (zonder zelf ook maar een mijl te hebben gevaren) en zijn net als het moederschip bestemd om te worden gesloopt. Dit laatste wordt door Watt Boats voorkomen. Verduurzaming door verlenging van levensduur en schone aandrijving.

www.wattboats.nl

IJs van Oranje
“IJs van Oranje”, opgericht door Syp Koelewijn, biedt ambachtelijk vers schepijs, zonder kleur- en smaakstoffen, via meerdere tuktuks. Dit onderscheidende concept combineert hoogwaardig ambachtelijk schepijs, hardwerkend en gastvrij personeel, en de iconische tuktuk, waarmee wij een onvergetelijke ervaring creëren op diverse evenementen, feesten en partijen. “In 2022 heb ik dit bedrijf opgestart en momenteel werk ik aan de uitbreiding van mijn onderneming, terwijl ik tevens mijn studie afrond. Ik zie “IJs van Oranje” niet alleen als start-up, maar als scale-up. Mijn visie omvat het voorzien van ambachtelijk vers ijs op festivals, beurzen en grote evenementen met diverse ijskarren.”

www.ijsvanoranje.nl

Timeout Experience
Behoefte aan een bijzondere (luxe) ervaring in bijvoorbeeld een Ferrari, Porsche, Riva-speedboot of meer? Yrin Ketterings verzorgt deze happening en heeft hiervoor een indrukwekkende collectie aan voertuigen en vaartuigen beschikbaar. Experience to the Max!

www.timeoutexperience.nl

Classic Cars Pool
Drive your dream. Oprichter Olivier van de Let is goed bekend met de betere classic cars. Om deze voor de toekomst te behouden (duurzaam) helpt hij eigenaren hun classic car te verkopen aan een nieuwe liefhebber door hen een dedicated platform aan te bieden waarop zij hun advertentie kunnen plaatsen.

www.classiccarspool.com

Chester Media
Chester Media, opgericht door Colin Faas, ondersteunt watersportbedrijven bij de branding van hun product of dienst op social media. Het bedrijf levert haar dienst al enige tijd met succes af maar streeft nu naar verdere opschaling.

www.chestermedia.nl

RTI-Solutions
Jorn Heimensen en Elodie Voogt hebben een Rubber Isolatie Tegel ontwikkeld. De basis grondstof voor deze sterk isolerende tegel wordt gemaakt van versleten autobanden. Naast deze rubbercompound worden andere isolerende lagen aangebracht. De RTI tegels helpen de energietransitie en zijn bedoeld voor onder ander daken en vloeren.

IVA-Merchandise Shop
Vele organisaties maken gebruik van diverse merchandise spullen. Dit geldt ook voor IVA Business School. Het inkopen, verkopen (incl. promotie maken) en distribueren. Deze activiteiten zijn in een aparte business unit georganiseerd. Daphne Nissink en Tim Herman trekken deze business unit waarbij in eerste instantie de focus ligt op IVA-merchandise en in tweede instantie deze service ook commercieel aan derden zal worden aangeboden. De webshop volgt binnenkort!

Virtual Lane
Stap in de toekomst van rijopleidingen met Virtual Lane! Als winnaars van het beste ondernemingsplan 2023 met de VWPFS-prijs, hebben Laurens van Herwijnen en Sven Brochard een visie gerealiseerd die de rijopleiding-industrie transformeert. Bij Virtual Lane gaan we verder dan de traditionele methoden. Onze geavanceerde rijles-simulatoren, inclusief motion-simulators, VR brillen en een AI-instructeur, bieden een innovatieve en realistische rijervaring. Of je nu net begint met rijden of je vaardigheden wilt verbeteren, Virtual Lane is er om jou een veilige, innovatieve en duurzame benadering van rijlessen te bieden. We snappen dat de toekomst groen is, daarom streven we naar duurzaamheid. Minder praktijklessen op de weg betekent niet alleen meer veiligheid, maar ook een verminderde ecologische impact. Virtual Lane is jouw partner op weg naar een veiligere en duurzamere rijtoekomst. The road to the future, Virtual Lane!

JVK Exclusief
Zoekt u een exclusieve occasion, of zoekt u een nieuwe eigenaar voor uw exclusieve occasion of collectors-item? Jim van der Kolk verzorgt dit voor u van begin tot eind. Via zijn bedrijf JVK-exclusief heeft u een ruime keuze uit bijzondere automobielen die in consignatieverkoop worden aangeboden.

 

Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 3 dagen