business school student thomas
Thomas Moons (oud-IVA-student)

‘Ik heb een plan geschreven en ben naar Palma de Mallorca verhuisd.’

Naam: Thomas Moons
Leeftijd: 19
Nu: werkend, hiervoor IVA Mbo Nautisch Business Management
Afgestudeerd in: 2020
Toekomst: Ondernemen

Mooiste IVA-ervaring: het ontmoeten van nieuwe gemotiveerde mensen
Gepubliceerd: 1 februari 2021

Zo lang als ik me kan herinneren weet ik dat ik iets met jachten wil doen. Ik begon al jong met het opknappen van een bootje om die dan weer te verkopen. Toen sprak ik op de HISWA Caspar Lecluse van de IVA. Ik hoorde een combinatie van techniek en business, waarbij je in twee jaar je mbo kunt halen. Ik dacht meteen: dit is het!

De opleiding is echt pittig. Er zijn momenten dat je denkt: waar ben ik aan begonnen? Maar na het eerste halfjaar kom je in een ritme. We zeiden wel eens: als je op de IVA je eerste kerst haalt, dan kom je er wel, haha. Het scheelt dat iedereen elkaar helpt en de docenten zijn supergoed. Je hoort echte praktijkverhalen, het bedrijfsleven is heel dichtbij.

Ik wilde na mijn mbo eigenlijk hbo doen, maar besloot toch meteen aan mijn droom te werken. Ik wil straks een eigen bedrijf starten dat jachten tot 25 meter bouwt. Daarvoor moet ik eerst ervaring opdoen en sparen. Via mijn stage bij Grand Yachts in Limburg kwam ik als captain terecht op een jacht van 20 meter en toen dacht ik: hier wil ik meer mee doen. Ik heb een plan geschreven, mijn certificaten gehaald en ben naar Palma de Mallorca verhuisd.

In Palma begon ik me meteen flink in het lokale netwerk in te graven. Facebookgroepen, daywork, klusjes, alles om de juiste contacten te krijgen. En nu werk ik als deckhand op een jacht van 40+ meter. Het jacht verzorgen, waterscooters en duikequipment onderhouden, tenders besturen, van alles. Het werk en de locatie zijn super, ik zit hier echt helemaal op mijn plek.

De IVA heeft me alles gegeven wat ik nodig had om mijn passie achterna te gaan. Het is hard werken, maar de kennis en het netwerk dat je opbouwt zijn onbetaalbaar.

Meer succesverhalen
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 3 dagen