Sinds 1930

Historie

Al in 1930 begon Geerlig Riemer met het opleiden van goed onderlegde managers. Sindsdien is de IVA uitgegroeid tot een business school met een indrukwekkende reputatie.

Geerlig Riemer (1889-1992) begon al in 1915 met de import van auto’s en tractoren. De import ontwikkelde zich tot een snel groeiende bedrijfstak, maar miste goed onderlegde managers. In 1930 startte hij in Driebergen de IVA. Eigenhandig leerde hij een select groepje studenten de principes van het ondernemen. Het ‘Instituut voor den Autohandel’, zoals de IVA in die tijd genoemd werd, verwierf een indrukwekkende reputatie binnen en buiten de branche.

Image

Gerespecteerde businessopleiding

Naast automotive werd ook de richting nautisch in het leven geroepen. Maar het belangrijkste: de IVA ontwikkelde zich door de jaren heen steeds meer tot een gerespecteerde all-round businessopleiding, waarmee je in elke branche een succesvolle zakelijke carrière kunt starten.

Elk jaar in de top

Hogeschool IVA staat elk jaar in de top van beste Nederlandse hbo-opleidingen (bron: Keuzegids Hoger Onderwijs). IVA Business School werd vermeld als voorbeeld van kwaliteitsonderwijs in het nationale vijfjarenplan van de hbo-raad. Ook in de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) scoren onze opleidingen bovengemiddeld vergeleken met landelijke uitkomsten. De IVA doet het beter in onder andere loopbaanbegeleiding, docenten, inhoud en samenhang. 

Ga verder naar

Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen