business school student jimmy
Jimmy Savelkoul (oud-IVA-student)

‘Iedereen helpt elkaar, zelfs onbekenden.’

Naam: Jimmy Savelkoul
Leeftijd: 24
Nu: Hbo Automotive Business Management, hiervoor IVA-A
Toekomst: Ondernemen
Activiteiten naast school: Zaterdagbaan bij Verkerk Volvo Leidsche Rijn
Mooiste IVA-ervaring: Mijn IVA-A diploma in ontvangst mogen nemen en nu in jaar 3 van hbo zitten!
Gepubliceerd: 18 januari 2021

Ik zat hiervoor één jaar op een andere hogeschool business management. Dat was niet mijn opleiding, ik hoorde te veel dingen die ik al wist. Toen ging ik met een vriend mee naar een open avond van de IVA. Ik was meteen superenthousiast. De docenten die ik sprak, de oud-studenten, de rondleiding op de campus, alles voelde goed. Ik heb me meteen daarna ingeschreven.

Ik ben een echte autoliefhebber, dat speelde ook mee. Ik heb dus voor het thema Automotive Management gekozen. Ik werk op zaterdagen zelfs bij een autodealer, in de zomer fulltime. Daar leer ik natuurlijk enorm veel van. Vooral het opdoen van mensenkennis. Wie heb je voor je, hoe ga je een gesprek in. Daar leer ik heel veel van, wat ik uiteindelijk ook ga doen. Want ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat ik uiteindelijk wil.

Wat ik echt heel bijzonder vind aan de IVA is dat iedereen elkaar helpt, vanaf dag één. Ook hogerejaars studenten. Je kunt mensen dag en nacht bereiken. Zeker in het begin is dat enorm waardevol. Alleen al dat iemand zegt: hee ik doe even voor hoe je die stropdas strikt, haha. Je leert hier zo veel mensen kennen, je bouwt meteen een netwerk op.

Ik woon in Driebergen, ik deel een huis met twee anderen. We gaan onze eigen gang maar doen ook veel dingen samen, lekker even stoom afblazen. Bijvoorbeeld op donderdag uit in Utrecht. Maar vrijdagochtend zit iedereen weer klaar voor de les hoor. De das gestrikt en al!

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 2 dagen