Marie-Flore de Jongh (oud-IVA-student)

Supply Chain Lead New Products, Bloomon

Naam: Marie-Flore de Jongh
Leeftijd: 33
Functie: Supply Chain Lead New Products bij bloomon
Afgestudeerd aan de IVA: 2010
Gepubliceerd: 7 juni 2021

‘Collega’s noemen me ook wel Mary Flower.’

Bloomon is vooral bekend van onze bloemenabonnementen, we worden wel de Netflix van bloemen genoemd. Ik begon ruim drie jaar geleden als production & warehouse manager, sinds september ben ik Supply Chain Lead New Products. Nieuwe producten lanceren, ons assortiment op een goede manier uitbreiden. Superleuk. Het meest trots ben ik op de lancering van onze droogbloemenproducten. Ik heb daar een belangrijke rol in gespeeld. We zijn van een paar honderd naar gemiddeld drieduizend verkopen per week gegaan. Op piekmomenten kunnen dat er tien- tot vijftienduizend zijn.

Ik begon mijn carrière bij Essent, waar ik twee jaar een traineeship volgde en daarna anderhalf jaar manager klantenserviceteam was. De overstap naar bloomon was best spannend: van een grote, corporate organisatie naar een start-up waar elke werknemer zich een ondernemer voelt. Ik wist helemaal niet of dat bij me paste. Maar ik zit hier helemaal op mijn plek. Zelfs mijn naam, Marie-Flore, is een perfecte match. Collega’s noemen me ook wel Mary Flower.

Dinsdagochtend is een van de leukste momenten in de week. Dan hebben we de creative flower show: met het innovatieteam, de brand creatives en flower designers bespreken we nieuwe boeketdesigns, producten en ideeën. De cultuur is heel open en positief, iedereen staat open voor input.

Sustainability wordt ook in de bloemenbranche steeds belangrijker. We zetten grote stappen om klimaatneutraal te worden, kijken naar het welzijn van medewerkers en bijvoorbeeld ook hoe onze kwekers werken. Al onze bloemen moeten vrij zijn van blacklisted pesticides. En we bieden als eerste partij een 100% biologisch boeket. Dat is echt bloomon: het blijft niet bij een strategie, we maken het meteen concreet.

In mijn derde jaar aan de IVA won ik de Geerlig Riemer-prijs, een aanmoedigingsprijs, vernoemd naar de oprichter. Als commissaris acquisitie bij de LIVA, de studentenvereniging van de IVA, heb ik veel sponsorgeld binnengehaald. Ook ben ik een aantal jaar betrokken geweest bij de organisatie van de Droomrit voor het Leven, een toerrit met exclusieve auto’s voor ernstig zieke kinderen. De geldprijs gebruikte ik voor een vervolgstudie aan de Erasmus Universiteit, waar ik twee masters Bedrijfskunde heb gevolgd. Ik was best een studiebol ja. Het studeren ging me vrij makkelijk af.

De IVA heeft me geholpen sterker in mijn schoenen te staat. Het heeft veel gedaan voor mijn ontwikkeling. Ook vakinhoudelijk: ik vond presenteren altijd verschrikkelijk, nu krijg ik complimenten. Mijn IVA-achtergrond helpt me in een ondernemende omgeving als die van bloomon. Ik heb in Driebergen een ontzettend leuke tijd gehad: borrels, reizen, LIVA, Cars for Charity, ik heb alles gedaan. En ik heb er mijn vriend ontmoet! We zijn al dertien jaar een IVA-stel.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond donderdag 14 maart 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen