Iris den Ouden (oud-IVA-student)

Trainee Revenue Management & Offer bij Volvo Cars Nederland

Naam: Iris Laurence den Ouden
Leeftijd: 22 jaar
Functie: Trainee Revenue Management & Offer bij Volvo Cars Nederland
Afgestudeerd aan de IVA in: 2021
Leukste herinnering aan de IVA: “Ik heb aan de IVA een enorm netwerk overgehouden, zowel zakelijk als privé.”
Gepubliceerd: 24 januari 2022

Studeren in de automotive
Ik was als klein meisje altijd al gefascineerd door auto’s, ik wist bij iedereen in de straat de auto en het kenteken uit mijn hoofd. Mijn vader rijdt al jarenlang Volvo en ik ging dus al sinds dat ik klein was mee naar de Volvo garage. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat ik iets wilde studeren in de automotive richting. Tijdens mijn studie aan de IVA wilde ik ook veel praktijkervaring opdoen. Ik ging stagelopen en werken bij een Volvo dealer. Daar heb ik in de verkoop geholpen, vervolgens maakte ik de stap naar een andere Volvo dealer. Ook heb ik tijdens mijn studie gewerkt als Product Genius voor Volvo Car Nederland (VCNL) en hier verscheidene projecten meegedraaid.

Volvo Cars Nederland
Al toen ik startte aan de IVA zei ik: ik wil later bij de importeur van Volvo werken. Tijdens de zoektocht naar een afstudeerstage kwam Volvo Cars Nederland (VCNL) dan ook gelijk in mij op. Via het werken bij de dealer was ik in contact geraakt met mijn huidige manager binnen VCNL en was dit de start van mijn afstudeerstage. Deze stage beviel zo goed van beide kanten, dat ik de kans heb gekregen om hier fulltime te gaan werken. En dat doe ik nu met veel passie en plezier.

Werkdag en functie
Mijn werkdag is nooit hetzelfde en mijn dagelijkse bezigheden eigenlijk ook niet, haha. Ik ben de vliegende keep binnen mijn team. De belangrijkste zaken die ik oppak:

  • Ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe modeljaren (prijslijsten, systemen, communicatie);
  • Aanspreekpunt voor dealers als er productvragen zijn;
  • Schrijven van nieuwsberichten over productwijzigingen;
  • Organiseren van Brand Days/ Elektrificatie avonden;
  • Communicatieactiviteiten en marketing van de samenwerking tussen Volvo en wielerteam TeamDSM
    Volvo staat voor duurzaamheid en veiligheid, punten welke bij Team DSM hoog in het vaandel staan. Daarom is dit de perfecte samenwerking. Team DSM rijdt namelijk in de Volvo V60 Cross Country’s met mild hybride techniek en de volledig elektrische XC40
  • Projectmatige klussen voor Volvo Selekt, Volvo Finance/Private Lease.

Mijn functie is dus ontzettend breed, dit vind ik dan ook reuze interessant. Ik ben altijd al erg leergierig geweest en zo krijg ik van alle aspecten binnen het team en bedrijf informatie mee. Ook kan ik mij via deze weg verder ontwikkelen en erachter komen waar nu echt mijn passie binnen de (automotive-) sales branche ligt.

Ontwikkelingen in de branche
In de branche waarin ik werk zijn er bijzondere ontwikkelingen gaande. Zo maken we met zijn allen de transformatie naar geëlektrificeerde voertuigen mee, wordt er steeds meer online verkocht (Care by Volvo) en gaan we over van bezit naar gebruik. Door deze elektrificatie komen auto’s minder frequent in de werkplaats en transformeert dus de gehele automarkt naar een nieuwe dimensie. Dan heb ik ook nog eens het geluk dat ik bij Volvo werk, want er gaat de komende jaren ontzettend veel gebeuren. Zo krijgen wij dit jaar een nieuwe CEO, verkopen wij vanaf 2030 alleen nog modellen die minimaal een elektrische aandrijving hebben en willen wij vanaf 2040 geheel klimaatneutraal produceren. Niet te vergeten Volvo en veiligheid, Volvo blijft zich al jaren ontwikkelen op het gebied van veiligheid. De veiligheidsgordel in jouw auto is een uitvinding van Volvo en dateert al uit 1959.

Waarom IVA?
Ik heb voor de IVA gekozen omdat ik graag een commerciële opleiding wilde doen gericht op de automotive. Tja, dan kom je direct bij de IVA uit. De zakelijke sfeer, kleinschalige school en persoonlijke benadering waren de drie pijlers die mij over de streep trokken om hier te gaan studeren. En tot op de dag van vandaag, nooit spijt van gehad.

Hetgeen ik op de IVA geleerd heb komt vooral in de combinatie tussen sales-marketing-finance erg van pas. Omdat ik samen met mijn team nieuwe modellen en uitvoeringen in de markt zet, is het erg belangrijk om goed inzicht te hebben in wat goed zal verkopen, voor welke prijs en hoe de marketingactiviteiten hierop aangepast kunnen worden om zo ook snel te kunnen schakelen met andere afdelingen. Verder komen zaken als kwaliteitsmanagement erg goed van pas, omdat ik ook veel in projectgroepen werk. Maar zeker ook presentatietechniek en de technische achtergrond.

Toekomstdromen
Het was mijn droom om bij de importeur te werken en dat is gelukt. Ik kom uit een ondernemende familie, dus ook dat triggert mij al jaren. Maar wat voor bedrijf met welke dienst en/of welk product, daar moet ik het gouden idee nog voor bedenken. Voor nu bevalt Volvo mij super goed. Dus als het aan mij ligt is dit het begin van mijn Volvo-carrière en blijf ik hier doorgroeien.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 6 dagen