business school student tom
Tom Huiskes (oud-IVA-student)

‘Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.’

Naam: Tom Huiskes
Leeftijd: 
22
Nu: 
Hbo Automotive Business Management
Mooiste IVA-ervaring: 
Onderdeel mogen zijn van de IVA brand movie was echt de kers op de taart.
Gepubliceerd: 15 maart 2021

Ik ben voorzitter van de LIVA, de studentenvereniging van de IVA. Ik wilde naast mijn studie wat meer betekenen. Toffe evenementen opzetten, promovideo’s maken. Leuk en ook heel leerzaam: plannen, controleren, faciliteren. We zijn nu achter de schermen bezig met een nieuw logo en nieuwe website. En we zijn begonnen met een LIVA voetbalteam. Ook om de spirit er in deze tijd een beetje in te houden.

Mijn keuze voor hbo automotive aan de IVA was een logische: mijn ouders hebben een autobedrijf, ik wil graag de autobranche in en de IVA is in de branche een bekende naam. Het leuke aan de IVA vind ik de combinatie theorie en praktijk. Je leert veel over de commerciële kant, maar ook over de techniek. Staat er gewoon even een vrachtwagen in je lokaal.

Een studie aan de IVA is behoorlijk pittig, vooral het eerste jaar. Dan moet je je nog echt bewijzen en zitten de docenten er strak op. Naarmate de studie vordert krijg je wat minder nieuwe stof, wordt het meer inzichten toepassen. En je wordt ook steeds zelfstandiger.

Naast dat de lessen inhoudelijk sterk zijn, zijn ze ook gewoon gezellig. Er is altijd ruimte voor een grapje, ook van de docenten. Het verkooptentamen vond ik heel leuk, het spelen van rollenspellen. Het is echt praktijkgericht. Een vervolgstudie ga ik niet doen nee, mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.

In de toekomst het bedrijf van mijn vader overnemen is een optie, maar ik wil voorlopig alles open laten. En eerst bij andere bedrijven ervaring opdoen. Import vind ik heel interessant, het aanbod occasions in Nederland vind ik beperkt. Daar zie ik mogelijkheden. Zelf rijd ik inderdaad ook auto. Ik werk op zaterdag in het bedrijf van mijn ouders en mag nu een Suzuki Swift Sport rijden. Die kan dus ‘helaas’ elk moment verkocht zijn 😉

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen