Michael van der Gugten (oud-IVA-student)

Senior Marketeer Bentley, Bugatti, Lamborghini bij Pon Luxury and Performance Cars

Naam: Michael van der Gugten
Leeftijd: 28
Functie: Senior Marketeer Bentley, Bugatti, Lamborghini bij Pon Luxury and Performance Cars
Afgestudeerd aan de IVA in: 2018
Gepubliceerd: 12 juli 2021

‘Marketeer zijn voor deze merken is een absolute jongensdroom.’

De klantreis die we bij Pon Luxury & Performance Cars kunnen neerzetten is oneindig. De vraag is altijd: hoe blijven we klanten verrassen? De sky is de limit. We organiseren (normaal gesproken) bijvoorbeeld evenementen in het buitenland, soms rechtstreeks in de fabriek. Alles is maatwerk bij deze automobielen. Onze klanten zijn vaak echte fans van onze merken en weten soms meer dan onze medewerkers! We hebben auto’s vanaf zo’n €300.000 tot enkele miljoenen voor de Bugatti Chiron Super Sport. Een auto met 1600 pk en een topsnelheid van meer dan 400 kilometer per uur. Dat is bijna niet te bevatten.

Ik deed mijn afstudeerscriptie bij BMW Retail Nederland, over het digitale landschap. Na de IVA mocht ik meteen blijven als online marketeer en mijn scriptie uitvoeren. Best een compliment, alle aanbevelingen kon ik in de praktijk brengen. Na anderhalf jaar werd ik marketing manager en verantwoordelijk voor evenementen, introducties, social media, de website en de marketing in het pand zelf. Een fantastische tijd, maar een jaar later werd ik gevraagd voor de functie die ik nu heb.

Marketeer zijn voor deze merken is een absolute jongensdroom. Ik ben verantwoordelijk voor het marketingjaarplan, het marketingbudget, het organiseren van evenementen, opstellen van campagnes en het beheer van onze websites en social media-kanalen. Echt geen dag is hetzelfde.

Ook in dit topsegment begint elektrificatie een rol te spelen. Bentley Motors heeft al gezegd dat zij vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektische automobielen gaan produceren. Ook Lamborghini heeft elektrificatie in hun nieuwe strategie verwerkt en heeft twee jaar geleden hun eerste hybride super sport car gelanceerd. Ook voor Bugatti ligt elektrifikatie in het vooruitzicht. Zo is zeer recentelijk een nieuwe joint venture aangekondigd tussen Bugatti en Rimac, een fabrikant van elektrische hypercars. Een spannende tijd om voor deze merken te mogen werken.

Ik ben altijd autogek geweest. De IVA heeft een richting automotive management, dus na het bezoek aan de open dag van de IVA was de keuze snel gemaakt. Wat ik mooi vind: je wordt aan de IVA echt als mens gevormd. De zakelijke etiketten, de presentatietechnieken, de sollicitatietrainingen. Hoe sta je erbij, je houding: allemaal dingen waar je normaal gesproken niet op let maar die wel het onderscheid maken.

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad aan de IVA. De whatsappgroepjes met andere alumni zijn nog dagelijks actief. Mijn mooiste herinnering is de studietrip naar Shanghai, met veertig andere studenten. Een combinatie van bedrijfsbezoeken, wat cultuursnuiven en natuurlijk ook veel uitgaan. ’s Ochtends vroeg uit de disco stappen en even later weer bij veertig graden je pak aan en een warme bus in, op weg naar het volgende bedrijfsbezoek. Prachtig.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 7 dagen