Lev van der Eng & Stan Gelok (oud-IVA-studenten)

Chief Commercial Officer & Chief Operating Officer bij CarCollect

Naam: Lev van der Eng & Stan Gelok
Leeftijd: 28 & 27 jaar
Functie: Chief Commercial Officer & Chief Operating Officer bij CarCollect
Afgestudeerd aan de IVA in: 2016
Gepubliceerd: 11 april 2022

Dagelijks inspireren om het beste uit mensen te halen en samen de automotive wereld van morgen ontwikkelen!”

Met CarCollect zijn we nu uitgeroeid tot één van de meest actieve en grootste handelsplatformen van Nederland, we hebben een doorlopend aanbod van 5.000 handelsvoertuigen in de veilingen staan en behalen 40.000 transacties per jaar. Wij kijken ernaar uit om de aankomende jaren onze Europese footprint verder te laten groeien.

Hoe is CarCollect ontstaan? 

Lev: Ons verhaal begon in Driebergen, op Mevrouw van Vollenhovenpark 197; grenzend aan de Traaij in Driebergen. Per toeval kwamen Stan en ik bij elkaar op kamers.
Tijdens onze studietijd hebben we veel mensen leren kennen en ontwikkelde we kennis en ambities. Als kamergenoten spendeerde we veel tijd met elkaar, spraken we over de toekomst en bespraken we wat we na de IVA wilde gaan doen. Vanaf het begin klikte het goed en wisten we dat we samen wilde gaan ondernemen. Iets met impact creëren leek ons een mooi streven. Aan het einde van de studie hadden we de juiste chemie gevonden en wisten we precies hoe we elkaar op de juiste manier binnen een organisatie konden aanvullen en versterken.

Stan: Iets dat tot op de dag van vandaag nog veel gebeurt is dat autobedrijven veel klanten in de showroom krijgen, maar de uiteindelijke deal niet rondkrijgen. Vaak loopt het mis op de inruilprijs, wat naar onze mening onnodig is. Vanuit die gedachte zijn we gestart met CarCollect en zijn we ervan overtuigd dat het anders en beter kan. Samen met een sterk team bouwen we CarCollect verder uit tot Europees handelsplatform voor voertuigen.

 

Wat is CarCollect?

Lev: CarCollect is een online alles-in-één handelsplatform voor de zakelijk automotive markt, waar bedrijven handelsvoertuigen kunnen in- en verkopen. Ons platform wordt momenteel in 8 landen gebruikt en +4000 bedrijven zijn dagelijks actief. Door Artificial Intelligence zorgen we dat de juiste kopers aan de juiste voertuigen worden verbonden en de beste inruilprijs of handelsprijs wordt behaald. Met ons platform maximaliseren wij de resultaten van de automotive wereld aanzienlijk én zorgen wij ervoor dat iedere organisatie winstgevender kan werken.

Stan: Met een enthousiast team van Young Professionals, werken wij dagelijks aan één gezamenlijke ambitie: het online verhandelen van voertuigen eenvoudiger, sneller en winstgevender maken. Door anders te denken en onszelf te blijven uitdagen, versnellen wij de digitale Automotive wereldwijd. Elke dag zijn wij gedreven om de automotive te inspireren en digitaliseren. Door gebruik van slimme ontwikkelingen en innoverende technologie maken wij de automotive wereldwijd transparant. Samen met de community maximaliseren en ontgrendelen wij een nieuwe onlinewereld op ons alles-in-één automotive platform.

Wat heeft de IVA bijgedragen aan jullie carrière?

Lev: De IVA is een mooi begin van je carrière. Je leert veel mensen kennen en je hebt de mogelijkheid om samen met deze mensen na de IVA je ambities waar te maken. Iedere maand komen wij oude studiegenoten tegen, maar dat komt ook door de branche waarin we actief zijn. Je bouwt een uniek stuk kennis op, welke je later in kan zetten. Door alle enthousiaste en vakbekwame leraren en ondernemers, krijg je de kans de kennis van deze mensen in je eigen voordeel te laten werken in de toekomst.

Stan: Tijdens je studie aan de IVA krijg je de juiste tools om je ambities waar te maken. Je bouwt een eigen netwerk op, dat je gedurende je gehele carrière kunt inzetten. Bij IVA heb ik ontdekt waar mijn interesses liggen en wat mijn ambities zijn, wat heeft geresulteerd in CarCollect. De kennis en het enthousiasme van de leraren aan IVA heeft hier zeker aan bijgedragen.

Hoe zijn jullie bij de IVA terecht gekomen? En waarom hebben jullie voor de IVA gekozen? 

Lev: Best bijzonder, ik ging met mijn vader voor een auto kijken bij Sam van Dalen – Italië in de Polder. Sam raadde mij gelijk de IVA aan. Diezelfde avond ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden. Voor ons beide gold dat we toen der tijd zoekende waren. We hadden nog niet helemaal duidelijk welke opleiding we precies wilde volgen. Na een bezoekje aan de IVA was voor mij de keuze dan ook snel gemaakt. Hier wilde ik studeren.

Stan: Op advies van mijn ouders ben ik bij IVA gaan studeren. Een goede keuze! Hier heb ik ontdekt waar mijn interesses liggen en ontdekte ik wat echt bij mij past en waar ik goed in ben. Doordat wij heel goed weten hoe het is om een studie te kiezen, vinden wij het belangrijk om young professionals de kans te geven te ontdekken waar hun passie ligt, zodat zij zich kunnen ontplooien tot hun beste zelf. Je beste zelf zijn, doe je samen!

Lev (links) en Stan (rechts)

Toekomstdoelen?

Wij combineren technologie met een persoonlijke aanpak, waarmee wij mensen verbinden en een internationale online community creëren. Je wordt continu uitgedaagd om met ambitieuze oplossingen te komen met één gezamenlijk doel: de automotive digitaliseren en verbinden tot de grootste wereldwijde automotive community.

Op de hoogte blijven van CarCollect? Je kunt hen volgen op LinkedIn.

 

Meer succesverhalen
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 4 dagen