Daniëlle Koets (oud-IVA-student)

Project Coördinator eMobility Business Solutions Digital Services bij Daimler Truck AG in Stuttgart

Naam: Daniëlle Koets
Leeftijd: 27 jaar
Functie: Project Coördinator eMobility –  Business Solutions Digital Services bij Daimler Truck AG in Stuttgart
Afgestudeerd aan de IVA in: 2017
Gepubliceerd: 28 februari 2022

Wat voor werk doe je op dit moment? 
Ik ben project coördinator eMobility Business Solutions Digital Services. Op de afdeling houden we ons bezig met het ecosysteem rondom de eTrucks, denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van onze klanten in deze transitie naar elektrisch transport; welke routes kan je rijden, wanneer moet je opladen en wat voor infrastructuur heb je waar nodig om jouw fleet op tijd opgeladen te hebben. Daarvoor kun je natuurlijk slimme, digitale producten ontwikkelen en dat doe ik, samen met mijn IT-collega’s.

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?
Na een stage bij Mercedes-Benz Cars, ben ik als management trainee gestart bij Daimler Trucks in de eMobility afdeling. In mijn tijd als trainee heb ik de kans gekregen verschillende projecten te doen in Duitsland, China en Amerika, geweldige ervaringen! Daarna ben ik teruggekeerd bij eMobility Business Solutions, waar ik mijn nieuwe perspectieven kan inbrengen in mijn dagelijkse werk. eMobility is een innovatief gebied, het brengt veel kansen en ook uitdagingen met zich mee, wat mij erg motiveert.

Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?
Strategische concepten voor nieuwe digitale services ontwikkelen en in de organisatie tot leven brengen. Zo werk ik op het moment aan een product om de laadpalen in een truckdepot op afstand te monitoren, aan te sturen en het gehele laadproces te optimaliseren. Dan moet je dus niet alleen alles weten over de eTruck, maar ook over infrastructuur voor het laden. Dat is een ecosysteem: alles is verbonden.

Wat is de visie van Daimler Trucks?
Daimler Trucks heeft de koers ingezet naar een duurzame toekomst van transport, met zowel batterij-elektrische als waterstof-aangedreven trucks. Daarnaast is het thema zelfrijdende truck ook zeer prominent in de visie. De transformatie van de transportwereld is in volle gang en als één van de grootste Commercial Vehicle producenten ter wereld, wil Daimler Trucks zijn leidende positie behouden door innovatieve producten aan zijn klanten te blijven bieden.

Wat is jouw kijk op de toekomst wat betreft mobiliteit?
Mobiliteit en ook transport zijn nu snel aan het verduurzamen via de aandrijflijn en dat is een goede zaak. Om de cirkel rond te maken, is de inzet van digitale services cruciaal om het gebruik van een eTruck ook gedurende de lifecycle zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Wat heeft de IVA jou gebracht?
Bij de IVA heb ik van begin af aan geleerd, dat een breed perspectief essentieel is voor het succes van een bedrijf. Bij elk product moet je de wensen van de klant begrijpen en bijvoorbeeld bepalen of je het product in de organisatie kan ontwikkelen of dat je liever een partner zoekt. Bovendien moet je met je team een passend business model bedenken om het product op de markt te brengen.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 7 dagen