Hans Ober (oud-IVA-student)

CEO & Co-founder TicketSwap

Naam: Hans Ober
Leeftijd: 33
Functie: CEO & Co-founder TicketSwap
Afgestudeerd: 2012
Gepubliceerd: 10 mei 2021

‘Het blijft bijzonder dat TicketSwap ineens een BN’er is geworden.’

Na de IVA ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb een master gedaan aan de UvA. Ik ging zelf regelmatig naar een feestje of festival en het was echt lastig om op een betrouwbare manier een kaartje te verkopen. Of te pakken te krijgen, als iets uitverkocht was. Zo ontstond al tijdens mijn scriptie het idee voor TicketSwap: een platform waar je betrouwbaar en zonder enorme woekerprijzen toegangskaartjes kunt kopen of verkopen. Programmeren kan ik niet, dus ik haalde er twee vrienden bij die dat wel konden en we gingen aan de slag.

Daarna is het hard gegaan. We groeiden tot honderd medewerkers, we gingen de buitenlandse markt op: België, Frankrijk, Hongarije, Spanje, de UK. Maar ook Brazilië, Vietnam. Vorig jaar januari hadden we onze hoogste omzet in Mexico. Ik heb nooit de ambitie gehad om een BN’er te worden en gelukkig ben ik dat ook niet. Maar het is wel apart als je bedrijfsnaam dat wél wordt. Dat je ineens mensen naast je in de trein over TicketSwap hoort praten, of dj’s op de radio. Dat is nog steeds bijzonder.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Van de meetings met mensen die ik aanstuur, tot gesprekken met partners, tot het bezoeken van conferenties en het verkennen van markten. Ook zijn we op dit moment druk bezig met onze strategie: het aanscherpen van onze visie en missie. Het geeft een kick om mensen mee krijgen en samen aan een product te werken dat zo veel mensen gebruiken.

Corona is by far de grootste uitdaging die we als TicketSwap hebben gekend. We hebben goede mensen moeten ontslaan, dat deed pijn. Vooral in het begin was er veel onzekerheid. Hoe lang de crisis zou duren, maar ook of en hoe we steun konden krijgen van de overheid. Nu is er meer duidelijkheid en ook perspectief. Je voelt weer een beetje de energie terugkomen. Dat is nodig, want het is nu lastig om mensen te motiveren. Developers die een nieuwe feature bouwen, willen dat in gebruik zien om te kijken wat beter kan. Dat kan nu nog niet. Fingers crossed dat dingen snel weer door kunnen gaan.

De IVA is echt een business school met veel aandacht voor het starten van een eigen bedrijf. Maar ik koos voor de IVA omdat automotive me trok en omdat de opleiding heel goed aangeschreven staat, het idee van een eigen bedrijf kwam pas later. Wat ik prettig vond is dat de IVA heel praktisch ingesteld is, met de richtingen nautisch en automotive. En iedereen is ontzettend gemotiveerd. Op andere opleidingen ben je soms de nerd als je een tien haalt, op de IVA ben je dan een held.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 2 dagen