Youssri Boukarfarda (oud-IVA-student)

Export Area Manager bij Kavo Parts

Naam: Youssri Boukarfarda
Leeftijd: 20 jaar
Functie:  Export Area Manager bij Kavo Parts in Apeldoorn
IVA opleiding: 2-jarige mbo+ sprintopleiding Automotive Business Management
Afgestudeerd aan de IVA in:  2022
Leukste herinnering aan de IVA:  ‘De vriendschappen die ik heb overgehouden aan mijn tijd op de IVA zijn voor het leven.’
Gepubliceerd: Juni 2023

Tijdens mijn examenperiode op het mbo werd ik al benaderd via LinkedIn om te komen solliciteren bij Kavo Parts in Apeldoorn. Omdat ik mijn stage al heel vroeg had afgerond, kreeg ik meteen een contract en kon ik aan de slag voor een dag in de week. Kavo is een bedrijf dat Japanse en Koreaanse auto-onderdelen importeert en weer distribueert naar negentig landen wereldwijd. Ik ben Export Area Manager en na een korte meeloopperiode mocht ik meteen aan de slag. Ik vind het heel bijzonder dat ik al meteen zoveel verantwoordelijkheid krijg. Ik ben dagelijks in gesprek met klanten en prospects van Kroatië tot Chili, van Curaçao tot Noorwegen via videocalls. Supertof om met zoveel culturen in aanraking te komen. Ik duik in de cijfers, maak analyses en geef vaak presentaties. Ik daag mijzelf uit om new business te genereren en mijn key-accountnetwerk uit te breiden. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de Kaukasus, de Baltische Staten en Zuid-Europa.

Iedere dag maak ik een inschatting van de vraag of klanten bij ons passen en of ik de match kan maken met ons assortiment. Af en toe moet ik mezelf even knijpen, dan zit ik als twintigjarige oud-IVA-student aan tafel met volwassen mensen die al een hele carrière achter de rug hebben. Ik denk vaak terug aan de lessen consumentenverkoop en het is maar goed dat ik op de IVA Engels heb gehad en dat ik goed heb leren rekenen en presenteren. En natuurlijk leer ik nog iedere dag. Het is interessant en spannend om te gaan meemaken hoe we kunnen anticiperen op de elektrificatie en nieuwe wetgevingen. Scandinavië loopt voorop, in Afrika is het totaal nog niet aan de orde.

Youssri tekent zijn IVA-diploma

De IVA heeft een sales- en businessman van me gemaakt. Ik heb geleerd om op een professionele en volwassen manier zaken te doen, marktontwikkelingen te zien en representatief te zijn. Ik weet zeker dat mijn talent zonder de IVA niet zo snel was opgepikt, dat ik niet zo serieus was genomen. En ik meen het als ik zeg dat ik het jammer vind dat mijn schooltijd voorbij is, ik had het nooit willen missen. Maar mijn vriendschappen? Die zijn voor het leven.

Meer succesverhalen