business school student jesse
Jesse van Harten (oud-IVA-student)

‘De combinatie business school en automotive trok me aan.’

Naam: Jesse van Harten
Leeftijd: 19
Nu: Hbo Automotive Business Management
Mooiste IVA-ervaring: Het mooiste vind ik dat je echt een persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Ik ben kritischer, nieuwsgieriger, ondernemender geworden.
Gepubliceerd: 8 maart 2021

Mijn onderzoekstage voor het vierde jaar ga ik doen bij Donkervoort. Niet iedereen zal het kennen, maar in de autowereld is het een heel prestigieus merk. Ze maken klassiek gelijnde open sportwagens met een focus op performance. Auto’s van nog geen 700 kilogram en wel 400 pk. Dat wil wel!

Ik ben echt heel blij met deze kans, die ik kreeg dankzij mijn bijbaan bij Seldenrijk Occasions. Ik ga vanaf volgende week al meelopen, de sfeer proeven. Ze hebben grote internationale ambities, ik wil daar mijn onderzoek op richten. Ik weet nog niet precies wat, maar ik denk iets in de hoek van positionering of klantrelaties. Ik hoop dat ik daarna bij Donkervoort kan blijven werken. Supertof om mee te bouwen aan zo’n fantastisch merk.

Liefde voor auto’s zat er al vroeg in bij mij. Ik was als klein kind altijd met autootjes aan het spelen en later nam mijn vader me mee naar autoshows. Of gewoon mee naar de dealer, dat vond ik al geweldig, haha. Mijn opa had ook altijd een beetje bijzondere auto’s: een 2CV, een kever. Misschien dat ik het een beetje van hem heb.

De combinatie business school en automotive is wat me aantrok in de IVA. De lessen zijn heel goed: de docenten komen met verhalen uit de praktijk, niet uit een boekje. Dat maakt het boeiend om naar te luisteren, waardoor je het ook weer sneller opneemt. De integrale lessen in het derde jaar zijn ook heel interessant. Soms gaan docenten dan met elkaar in discussie. Of ze hebben juist dezelfde ervaring waardoor je denkt: dit is heel waardevol.

Ik doe niet heel actief mee aan het studentenleven aan de IVA. Ik woon niet in Driebergen en dan draai je daar misschien wat minder automatisch in mee. Je zit dan ook al snel met het zoeken van een slaapplek enzo. Dat is ook mooi aan de IVA: het maakt niet uit als je niet tot over je oren in het studentenleven zit. Het is aan jezelf, iedereen volgt zijn eigen pad.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 4 dagen