business school student rutger
Rutger Jacobs (oud-IVA-student)

‘Het Nucars project in de USA was echt geweldig.’

Naam: Rutger Jacobs
Leeftijd: 20
Nu: Hbo Automotive Business Management
Toekomst: Een eigen bedrijf opstarten
Mooiste IVA-ervaring: Het enorme plezier en het saamhorigheidsgevoel na de tentamenweek.
Gepubliceerd: 10 februari 2021

Voor de IVA heb ik een jaar commerciële economie gedaan. Dat waren enorm grote klassen, ik voelde me echt een nummer. Toen postte iemand op social media iets over de IVA. Ik dacht dat dat een school voor autoverkopers was, maar het bleek veel breder. Ik ben naar een Open Avond gegaan en de sfeer voelde heel goed. Je kon een miniles volgen en toen was ik om.

Het grappige is dat ik niet een enorme autoliefhebber was. Ik koos Automotive hbo omdat ik het vakkenpakket interessant vond. Gaandeweg ben ik de autowereld steeds leuker gaan vinden. Ik werk nu zelfs op zaterdag bij een BMW-dealer als verkoopassisterend medewerker. Je leert echt de behoeften van een klant lezen. Wat zoeken ze, of zoeken ze misschien in de verkeerde richting? Je doet veel mensenkennis op.

De lessen aan de IVA zijn kleinschalig en dat maakt een groot verschil. Docenten kennen je naam en weten waar je staat. Je krijgt veel persoonlijke aandacht. Ik moest wel wennen aan de strenge kledingeisen maar ik snap dat presentatie belangrijk is. En het wordt in latere jaren iets soepeler. Als je nu een keer ongeschoren in de klas zit, zien ze dat door de vingers, haha. Het wonen in Driebergen geeft ook een enorme meerwaarde. Ik hoor van mijn huisgenoten allerlei ervaringen en ik ontmoet veel nieuwe mensen. Het is ontzettend leuk, je wordt er zelfstandiger door en je motiveert elkaar.

Het Nucars-project was echt geweldig. Een managementsimulatie aan Northwood University in Amerika. We gingen daar met 10 studenten naartoe en dat schept echt een band. En je ontmoet daar studenten uit tien verschillende landen, hele waardevolle connecties. Veel gezien ook: naar de Ford-fabriek, enorme dealerships. Superindrukwekkend. En heel veel lol gehad natuurlijk.

Wat ik precies na de IVA ga doen weet ik nog niet precies. Misschien een master bedrijfskunde, international business of data analyse. Of entrepreneurship? Eén ding is zeker: als ik klaar ben ga ik iets voor mezelf beginnen, ik denk business-to-business.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Middag dinsdag 20 augustus 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven