Anne Roos Woolderink (oud-IVA-student)

Area Sales Manager bij Bystronic Benelux B.V.

Naam: Anne Roos Woolderink 
Leeftijd: 26 jaar 
Functie:  Area Sales Manager bij Bystronic Benelux B.V. 
IVA opleiding: Hbo-Automotive 
Afgestudeerd aan de IVA in:  2020 
Reden om voor de IVA te kiezen: ‘De IVA bood precies de mix van techniek en commercie die ik zocht.’
Gepubliceerd: januari 2024

Als Twents meisje ging ik na mijn eindexamen op zoek naar een opleiding; Commerciële Economie vond ik niet technisch genoeg, Technische bedrijfskunde vond ik onvoldoende commercieel. Op de IVA vond ik de mix tussen techniek en commercie die ik zocht.  Best een spannende gok: ik had geen verstand van auto’s en het was een mannenwereld, maar ik was meteen op mijn plek en kreeg er energie. Ik trof mensen -vaak uit ondernemersgezinnen- die mij bij pasten qua gedrevenheid en dat voelde goed. Hetzelfde DNA, nieuwsgierig en gedreven. Ook bij de IVA Young Professionals, waar ik nu onderdeel van uitmaak, zie ik dat steeds weer terug.

Ik heb alles uit mijn IVA-tijd gehaald wat erin zat. Ik studeerde, zat in het bestuur van de DIVA’s (studievereniging voor alle IVA dames) en volgde zes modules van het Honours Programme; van Advanced Etiquette tot de Chinareis, een geweldige ervaring. De IVA stimuleerde natuurlijk ook dat je naast je studie in een showroom werkte, om de geleerde theorie in praktijk te brengen. Als klap op de vuurpijl had ik in 2019 de eer om de Geerlig Riemerprijs te winnen. Veel mensen in de branche en daarbuiten refereren nog vaak aan dat moment en het heeft mijn netwerk een enorme boost gegeven. Al met al rondde ik mijn studie in 2020 af met een prachtige basis voor mijn CV.

Na mijn studie lag de wereld aan mijn voeten en kreeg ik diverse banen aangeboden. Ik wist dat business-to-business mij het meest aansprak. Ik kwam terecht bij Lanova, een leverancier van laadpalen, waar ik als accountmanager gebruik maakte van het netwerk van de IVA en samenwerkingen opzette met autodealers. Na enige tijd werd ik via mijn netwerk benaderd voor mijn huidige functie bij Bystronic Benelux, een Zwitserse fabrikant van plaatbewerkingsmachines in de metaalsector. Ik ben hier Area Sales Manager, verantwoordelijk voor relaties en prospects in Noord- en Midden-Nederland. Weer business-to-business, maar nu van kapitaalgoederen. De verkoop van een machine is een lang en intensief traject op strategisch niveau, waar processen en innovatie een grote rol spelen. Wederom; techniek en een wereld waarin veel mannen werken, maar ik ben hier als een vis in het water.

In mijn huidige baan val ik op tussen de mannen met veel ervaring en de toch wat conservatieve markt. Ze zijn vaak verbaasd als ik zeg dat ik 26 jaar ben. Dan krijg ik toch vaak te horen dat ik een professionele aanpak heb voor mijn leeftijd. En dat is absoluut iets wat ik op de IVA heb geleerd. Kennis kun je overal opdoen, maar op de IVA leer je hoe je jezelf moet presenteren en hoe je professioneel voor de dag moet komen, steeds opnieuw en overal. Dat geeft je zelfvertrouwen, dat straal je ook uit naar anderen en dat vergroot je kansen. De IVA geeft je een dosis professionaliteit, een netwerk en bovenal: die je optimaal kunt benutten.

Meer succesverhalen
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 2 dagen