business school student erman
Erman Çimen (oud-IVA-student)

‘Inmiddels ben ik een bedrijfje aan het opstarten.’

Naam: Erman Çimen
Leeftijd: 
22
Nu: 
Mbo Automotive Business Management
Mooiste IVA-ervaring: 
Meehelpen op de open avonden was ontzettend leuk, vooral de gesprekken met al die enthousiaste jongeren.
Gepubliceerd: 22 februari 2021

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in auto’s. Ik vind het interessante objecten. Dus dat je op de IVA automotive kunt kiezen als thema was een mooie bonus. Niet dat ik in de autobranche aan de slag wil trouwens. Na de IVA ga ik waarschijnlijk een makelaarsopleiding doen. Maar ik ben ook samen met een andere student een bedrijfje aan het opstarten. Als dat gaat vliegen, kan daar zomaar mijn toekomst liggen. We hebben een supergoed plan. Wat precies, dat hou ik nog even voor me.

Ik hoorde voor het eerst over de IVA via een vriend. Hij zei: ik denk dat het ook iets voor jou kan zijn. Je bent ondernemend en gedisciplineerd. Toen ben ik naar een Open Dag gegaan en de aanpak van de IVA sprak me meteen aan. Het is heel professioneel en gestructureerd. Je hebt veel mogelijkheden als je klaar bent. En de docenten zijn niet alleen sympathiek maar ook sterk in wat ze doen. De lessen geef ik gemiddeld een 8,5. Leuk: mag ik zelf een keer een cijfer geven.

Mijn eerste stage liep ik bij Volkswagen Broekhuis. Ik leerde daar heel goed de behoeften van de klant interpreteren. Mensenkennis opdoen, heel waardevol. Nu loop ik stage bij, ik zeg het maar eerlijk, een van de beste bedrijven van Nederland. Johan Meure in Purmerend. Ontzettend goede teamgeest, hele positieve sfeer. En dat zie je in de resultaten: ze verkopen ongelofelijke aantallen. Ik ben echt dankbaar voor deze ervaring.

Ik woon op kamers in Driebergen en dat geeft een meerwaarde. Het is goed voor je zelfstandigheid, je leert van je huisgenoten. En je verliest geen tijd en energie aan reizen, die kun je aan je studie besteden. Ik werk graag efficiënt ja, en ik kan goed focussen. Ik heb een plan voor mezelf geschreven en dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te volgen. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor leuke dingen. We hadden na de toetsweek een etiquettelunch in een kasteel. Heel leuk om inzicht te krijgen in hoe je op een correcte manier dineert. Niet dat ik dat ook altijd in de praktijk breng, haha.

Meer succesverhalen
Bezoek de Open Middag dinsdag 20 augustus 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven