Wft-opleidingstrajecten voor IVA-studenten

Studenten met interesse in de verzekeringsbranche kunnen op de IVA Wft-opleidingstrajecten volgen. Studenten krijgen binnen dit programma de kans om diverse functies binnen de verzekeringsbranche te ontdekken, zoals adviseur particulier, zakelijk adviseur, accountmanager, schadebehandelaar of het opstarten van een eigen bedrijf.

Risk Management en Wft Basis

In het eerste jaar wordt er een programma aangeboden dat gericht is op Risk Management en Wft basis. Het doel is om de studenten in het tweede jaar in het bezit te laten komen van de diploma’s Wft Particulier en Wft Zakelijk. De Wft-opleidingstrajecten voor IVA-studenten worden verzorgd door IVA-docent Rob Spée in samenwerking met Lindenhaeghe.

Tweede lichting IVA-studenten begint aan de opleiding

De tweede lichting studenten is in februari 2024 begonnen aan de opleiding. Het animo is groot, 30 studenten zijn gestart.

 

Eerste lichting IVA-studenten ontvangt Diploma

De eerste lichting studenten heeft in september 2023 het diploma gekregen voor de opleiding Risk Management en Wft (Wet financieel toezicht) basis.

Sponsoren

Binnen de verzekeringssector hebben bedrijven de kans om een student te sponsoren door de helft van de opleidingskosten te vergoeden, zodra het Wft-diploma Basis is behaald. Na voltooiing van het programma kunnen deze bedrijven geslaagde studenten uitnodigen voor een ‘experience day’, waar ze zich als aantrekkelijke werkgever kunnen profileren. Voor de sponsorende bedrijven biedt dit een uitgelezen kans om in contact te komen met gedreven, jonge talenten met commerciële vaardigheden. Het opent tevens de mogelijkheid voor deze bedrijven om de studenten direct (bijvoorbeeld voor een stage of afstudeerproject) of op een later moment een baan aan te bieden.

De bedrijven die deelnemen aan deze samenwerking:

  • Nationale Nederlanden
  • CED Expertise
  • Quintes Verzekeren en Risicobeheer
  • Ecclesia
  • Schouten Zekerheid
Interesse? Neem contact op!

Rob Spée

Wft-trainer