maandag 11 oktober 2021

Te gast: Toyota Mirai

Alternatieven voor het Batterij Elektrische Voertuig (BEV)

“Maar, we gaan toch allemaal elektrisch rijden??”, horen de docenten van het vak ComTech vaak wanneer zij vertellen over de ComTech module die nu wordt gegeven aan de tweedejaars ABM studenten.

Ja, er is meer dan alleen een elektrische auto met een groot batterijpakket om duurzame mobiliteit mogelijk te maken. Denk hierbij aan Biobrandstoffen, E-fuels en natuurlijk: waterstof. En wat is er dan mooier om er over te vertellen aan de hand van de nieuwe Toyota Mirai! Deze bijzondere auto is beschikbaar gesteld door Louwman & Parqui, waarvoor dank!

Het onderscheidende van deze bijzondere auto? Het hart van deze auto is de brandstofcel die uit waterstof en zuurstof (uit de lucht) elektriciteit opwekt. En met die elektriciteit wordt de Mirai aangedreven. Vandaar de term ‘FCEV’: een elektrisch voertuig (EV) waarbij de elektriciteit wordt geleverd vanuit een een brandstofcel (FC = Fuel Cell).

Omdat de meest bijzondere onderdelen zich onder de Mirai bevinden, is de auto aan één zijde opgekrikt, voorzien van ledverlichting en is er een spiegel op de vloer gelegd. Gebruik makend van de laptops voeren de studenten een e-learning opdracht uit aan de hand waarvan ze een ontdekkingsreis maken in de wereld van de waterstofauto.

Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 3 dagen