dinsdag 14 november 2023

Opening start-up garages!

Studenten krijgen eigen ‘broedplaats’ voor te starten onderneming

Wat hebben Disney, Mattel, Google, eBay en Virgin Records met elkaar gemeen? Deze megabedrijven zijn allemaal gestart in een garage. Om deze inspiratie te omarmen en om dromen van onze studenten waar te maken, zijn er twee ‘garageboxen’ geplaatst op het IVA terrein die op dinsdag 14 november zijn geopend! Studenten kunnen hier al starten met het waarmaken van hun dromen en ambities: het starten van een eigen (grote) onderneming.

Algemeen directeur Joan Janssens: “De plaatsing van de garageboxen is een essentieel onderdeel van onze inzet voor goed ondernemerschapsonderwijs. De garageboxen bieden studenten de kans om hun ondernemersplannen waar te maken en dragen tevens bij aan de groei en ontwikkeling van onze school.’’

Begin klein en eindig groot

De garageboxen zijn elk zes bij drie meter en zijn simpel aangekleed met meubilair, Nespresso-apparaat en een bureau. Studenten zijn vrij om de ruimtes verder in te vullen, wat de inspiratie bevordert om een onderneming te starten en uit te werken. De garages zijn speciaal geplaatst voor HBO en MBO studenten met goede studieresultaten en een eigen businessplan. De eerste studenten met een onderneming hebben zich al gemeld. RTI-Solutions, Watt Boats, IJs van Oranje, Timeout Experience, Chester Media en Merchandise Shop nemen er hun intrek. Het voordeel is dat de studenten zich na 4 maanden mogen inschrijven als BV bij de KvK waarbij zij het IVA-adres gebruiken. Een perfecte start dus voor het opzetten van een start-up.

 

Feestelijke opening start-up garageboxen

Op dinsdag 14 november werden de 'garageboxen' officieel geopend
Algemeen Directeur van de IVA, dhr. Janssens, tijdens de opening van de start-up garageboxen
afbeelding url
Algemeen Directeur van de IVA, dhr. Janssens, tijdens de opening van de start-up garageboxen
De eerste zes start-up teams die gebruik gaan maken van de start-up garageboxen
De garageboxen voor start-ups worden officieel geopend door de Amega Groep

75% wil eigen bedrijf starten

MKB-ondernemers vormen de motor van de economie. Ondernemerschap staat daarom bij ons centraal. Het idee voor de garageboxen ontstond uit de wens om studenten een realistische ondernemerservaring te bieden. Hiermee creëeren we een broedplaats voor jonge ondernemers, waar ze hun ideeën kunnen omzetten in concrete plannen. Uit rondgang onder de studenten blijkt namelijk dat 75% ambieert ooit een eigen bedrijf te leiden.

Voor en door ondernemers

De plaatsing van de garageboxen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Amega Groep, een partner die garant staat voor automobiliteit in de regio Zuid Holland Zuid. “Ondernemen, ondersteunen en ontzorgen zijn pijlers waar ons bedrijf uit bestaat. Het sponsoren van de garageboxen doen wij graag. Om studenten te helpen vanaf het begin van hun carrière past volledig in onze visie,‘’ aldus Leen de Koning, directeur Amega Groep.