Rosalie van de Nieuwenhof wint de Geerlig Riemerprijs

Op woensdag 18 mei vond in de Spykerzaal van IVA Business School de 40ste uitreiking van de Geerlig Riemerprijs plaats. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een IVA-student die, naar het oordeel van zijn of haar medestudenten én docenten, beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. De prijs werd in 1980 – bij het 50-jarig jubileum van de IVA – geïntroduceerd als eerbetoon aan de oprichter van het Instituut, de heer Geerlig Riemer.

Rosalie van de Nieuwenhof is de winnares
Het bestuur van de Stichting IVA-Jubileumfonds heeft met bijzonder veel genoegen het advies van studenten en docenten overgenomen. Als redenen om juist deze kandidaat te kiezen worden genoemd: sociaal, initiatiefrijk, positief, ondernemend, staat klaar voor anderen, neemt vaak het voortouw bij de organisatie van activiteiten. Als bestuurslid van studievereniging LIVA heeft de kandidaat een belangrijke bijdrage geleverd aan het verenigingsleven op de IVA. De waardering hiervoor onder de studenten en docenten is groot.
Rosalie ontving de prijs uit handen van de voorzitter van Stichting IVA-Jubileumfonds Olaf de Bruijn en Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag dat besteed kan worden aan een studiereis, stage of aanvullende opleiding.

 

Jubileumfonds

De Geerlig Riemerprijs wordt mogelijk gemaakt door steun van het bedrijfsleven. Vrienden van de stichting dragen de prijs, het jubileumfonds en IVA Business School een warm hart toe. Tijdens de Geerlig Riemerprijsuitreiking hebben de vrienden van de stichting de mogelijkheid met elkaar en met IVA-studenten te netwerken.

Uitreiking Geerlig Riemerprijs 2022

De 40ste Geerlig Riemerprijs is gewonnen door Rosalie van de Nieuwenhof
Genomineerden Rosalie van de Nieuwenhof en Albert Hakvoort
afbeelding url
Genomineerden Rosalie van de Nieuwenhof en Albert Hakvoort
Opening van de 40ste Geerlig Riemerprijs met een LED-show
Voorzitter van Stichting IVA-Jubileumfonds Olaf de Bruijn
Genomineerden op het podium in de Spykerzaal
Genomineerden Rosalie en Albert ontvangen bloemen van mede-studenten voor hun nominatie
Sterre Koning gaf een muzikale bijdrage
Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep
Martijn Obers, oprichter Swapfiets
Steven van Eijck, voorzitter van de Rijwiel en Automobiel Industrie (RAI) Vereniging
Een paneldiscussie met de drie sprekers, geleid door Meindert Schut
Bekendmaking winnaar Geerlig Riemerprijs
Rosalie van de Nieuwenhof, winnares van de 40ste Geerlig Riemerprijs. Zij ontving de prijs uit handen van Olaf de Bruijn en Eric Berkhof
Na afloop vond er een netwerkborrel plaats
Rosalie van de Nieuwenhof, winnares 40ste Geerlig Riemerprijs

Leden jubileumfonds

Donateurs

AutoMotivate
Stern Automotive
Joop Iriks

Programma

Ontvangst genodigden 13:30 uur
Aanvang programma in de Spykerzaal 14:30 uur
Feestelijke receptie 16:00 uur

De Riemerprijs werd geïntroduceerd bij het 50-jarig bestaan van IVA Business School. Het bestuur van de Riemerprijs bestaat uit een afvaardiging van RAI Vereniging, BOVAG en IVA Business School.

De prijsuitreiking wordt omlijst met top-sprekers uit het bedrijfsleven, cabaret en muziek. Na afloop van de prijsuitreiking hebben de brancherelaties de kans om te netwerken met IVA-studenten en andersom.

Sprekers

Eric Berkhof

De Van Mossel groep is vrijwel dagelijks in het nieuws. Het concern heeft inmiddels 4600 medewerkers en bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Jaarlijks verkoopt het bijna 100.000 auto’s. Eric Berkhof geeft u een inkijkje in de succesfactoren van zijn onderneming en hoe hij talent vindt en bindt aan zijn organisatie.

Martijn Obers

Martijn studeerde in 2017 af van de TU Delft. Swapfiets is in 2016 opgericht door drie Delftse studenten die een punthoofd kregen van alle fietswrakken in de stad en daar een oplossing voor zochten. Het bleek een gouden greep en de fietsen pasten in een tijd waarin duurzaamheid en recycling steeds populairder werden. Swapfiets groeide in vier jaar tijd uit tot een bedrijf met 1.500 medewerkers in vier landen en is nu in handen van een investeringsbedrijf van auto-importeur en fietsenfabrikant Pon.

 

Steven van Eijck

Steven was staatssecretaris op het ministerie van Financiën. Sinds december 2014 is van Eijck voorzitter van de Rijwiel en Automobiel Industrie (RAI) Vereniging. Tevens is hij voorzitter van de Mobiliteitsalliantie, aanjager van NL2025 en sinds september 2018 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Daarnaast is hij sinds 2021 voorzitter van de stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) en Wecycle.

Archief

Oud-winnaars Geerlig Riemerprijs
Winnares 2022 Rosalie van de Nieuwenhof
afbeelding url
Winnares 2022 Rosalie van de Nieuwenhof
Winnares 2019 Anne-Roos Woolderink
Winnaar 2018 Wouter Vrencken
Winnaar 2017 Charlotte van Duren
Winnaar 2016 Bas Crombag
Winnaar 2015 Frank Vos
Winnaars 2014 Rogier Timmers & Robert van Teijlingen

Bestuur Geerlig Riemerprijs

Voorzitter: Olaf de Bruijn – Directeur RAI Vereniging

Penningmeester: Arnold Koopmans – namens de BOVAG

Bestuurslid: Marissa van Laarhoven – Directeur CITO Motors

Secretaris: Caspar Lecluse – Coördinator Marketing & Voorlichting | MT-lid

Winnaars Geerlig Riemerprijs

Zij wonnen de Geerlig Riemerprijs

Image
Bezoek de Open Avond donderdag 16 februari 2023
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je in voor de opleiding!
Start: augustus 2023
Vraag jouw inschrijfformulier aan