IVA Pro. Training

Duurzame mobiliteit,
module 1

IVA PRO home Ons aanbod

Duurzame mobiliteit,
module 1

(Elektrische auto’s, opladen en actieradius)

De verkoop van het aantal elektrische voertuigen blijft stijgen. In 2021 was 11 procent van het aantal verkochte auto’s elektrisch. In 2022 was dat al 26 procent en de brancheorganisaties verwachten dat dat aantal de komende jaren verder toe zal nemen. De transitie naar schone mobiliteit is dus in volle gang. Bedrijven en consumenten willen graag overstappen naar een elektrische auto. Advies gaat daarom ook verder dan alleen de auto. Onderwerpen zoals opladen en laadpassen behoren nu ook tot het takenpakket van de mobiliteitsprofessional.

Elektrisch rijden is niet moeilijk, maar wel anders. Nagenoeg iedere autofabrikant komt met een volledig elektrische auto (EV) op de markt en daarmee is Nederland een van de 4 Europese landen waar minimaal 25 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch is. Met ruim 430.000 EV’s op de weg hebben we 5 procent weten te elektrificeren. Welke rol neem jij voor de overige 95 procent?

Hbo
Klassikaal
Startdatum training: 21 november (17.00 - 21.00 uur)
2 trainingen + examen
995
Driebergen

Voor wie is de training Duurzame Mobiliteit, module 1

De onderwerpen in de training zijn van grote toegevoegde waarde wanneer jij de functie van serviceadviseur, verkoopadviseur, accountmanager of salesmanager bekleedt.
Hoewel de training op hbo werk- en denkniveau is, hanteren we geen toelatingseisen.

STAP-budget

Op de training ‘Duurzame Mobiliteit, module 1’ is het STAP-budget van toepassing. Met de STAP-budget regeling van de overheid kun je tot €1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training. Dat betekent dus dat de training ‘Duurzame Mobiliteit module 1’ jou als deelnemer niets kost!

De regeling in het kort

 • €1.000 ontwikkelbudget per persoon per jaar, maximaal 1 aanvraag per jaar.
 • Voor iedere volwassene met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt
 • Je aanvraag moet goedgekeurd zijn door het UWV voor aanvang van de training.
 • Kies een startdatum die minimaal 4 weken na je aanvraagmoment en maximaal 3 maanden na het einde van de aanvraagperiode ligt
 • Er is een plafond aan het totale beschikbare budget. In de vorige rondes was het budget binnen een paar uur op, dus wees er snel bij.
 • Als deelnemer moet je het budget zelf aanvragen bij het UWV. UWV betaalt de subsidie aan de opleider, met een maximum van €1.000.

Bekijk alle voorwaarden op STAP UWV

Programma en leerdoelen

 • Training 1
  Na ontvangst van jouw (door de trainer geschreven) EV-lesboek, behandelen wij onder meer het verschil tussen vermogen en energie, de wet van Ohm, alle aspecten van opladen, ons energienetwerk en berekenen wij het haalbare rijbereik. Na de eerste avond maak je een online oefentoets die over de behandelde stof gaat.
 • Training 2
  Het berekenen van het rijbereik heeft ons al veel inzichten gegeven over elektrische mobiliteit. Deze avond kijken we verder naar de auto zelf en behandelen we de belangrijkste onderdelen van een EV.
 • Dag 3
  Examen

Trainingen

 • Training november 2023
  • Startdatum: 21 november 2023,
  • Tweede trainingsavond: 28 november 2023,
  • Examenavond: 4 december 2023 (op maandag ivm sinterklaasavond)

  Elke training bestaat uit twee trainingsavonden (van 17:00 tot 21:00 uur) en een examenavond (van 17.00 – 18.00 uur).

Over de trainer: Jasper Engel

Jasper Engel is uitgever en auteur van het Jaarboek EV en een ervaren EV- trainer met een staat van dienst in de auto-industrie. Als docent en coördinator bij IVA Business School houdt hij zich bezig met het trainen en opleiden van commerciële talenten binnen de mobiliteitsbranche. Hierin richt hij zich vooral op elektrische mobiliteit, connectiviteit en bedrijfswagens.

Image

Investering

De training bestaat uit 2 trainingsavonden en een officieel examen. Na een succesvolle afronding ontvang je een certificaat met daarop het eindcijfer.
De training ‘Duurzame Mobiliteit, module 1’ kent een financiële investering van 995,- euro*.  Deelname is inclusief studiematerialen, koffie, thee en diner.

*IVA Pro voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Daardoor zijn de trainingen van IVA Pro vrijgesteld van btw,

(Lees meer over de betalingsvoorwaarden)

Inschrijven

Bij minimaal 6 inschrijvingen gaat de training van start. Om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen, hanteren wij tevens een maximum. Dat ligt voor deze training op 15 personen.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ontvangst. Binnen 1 week krijg je de bevestiging van deelname.

Voor vragen kunt u contact opnemen ons via ivapro@iva.nl of direct inschrijven voor de training via onderstaande button.

Inschrijven

 

 

Interesse maar wil je eerst meer weten?

Dan nemen wij graag contact met je op:

"*" geeft vereiste velden aan

Wij helpen je graag!

IVA PRO

Trainingen & masterclasses