IVA Pro. Training

Sustainable mobility,
module 1

IVA PRO home Ons aanbod

Sustainable mobility,
module 1

(Elektrische auto’s, opladen en actieradius)

De transitie naar schone mobiliteit is in volle gang. Bedrijven en consumenten willen graag overstappen naar een elektrische auto. Advies gaat daarom ook verder dan alleen de auto. Onderwerpen zoals opladen en laadpassen behoren nu ook tot het takenpakket van de mobiliteitsprofessional.

Elektrisch rijden is niet moeilijk, maar wel anders. Nagenoeg iedere autofabrikant komt met een volledig elektrische auto (EV) op de markt en daarmee is Nederland een van de 4 Europese landen waar minimaal 25 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch is. Met ruim 430.000 EV’s op de weg hebben we 5 procent weten te elektrificeren. Welke rol neem jij voor de overige 95 procent?

Hbo
Klassikaal
Eerste startdatum: 13 februari (17.00 - 21.00 uur)
2 trainingen + examen
995,- ex btw
Driebergen

Voor wie is de training Sustainable Mobility module 1

De onderwerpen in de training zijn van grote toegevoegde waarde wanneer jij de functie van serviceadviseur, verkoopadviseur, accountmanager of salesmanager bekleedt.
Hoewel de training op HBO werk- en denkniveau is, hanteren we geen toelatingseisen.

Programma en leerdoelen

 • Training 1.
  Na ontvangst van jouw (door de trainer geschreven) EV-lesboek, behandelen wij onder meer het verschil tussen vermogen en energie, de wet van Ohm, alle aspecten van opladen, ons energienetwerk en berekenen wij het haalbare rijbereik. Na de eerste avond maak je een online oefentoets die over de behandelde stof gaat.
 • Training 2.
  Het berekenen van het rijbereik heeft ons al veel inzichten gegeven over elektrische mobiliteit. Deze avond kijken we verder naar de auto zelf en behandelen we de belangrijkste onderdelen van een EV.
 • Dag 3.
  Examen.

Trainingen

 • Training februari 2023
  • Startdatum: 13 februari 2023,
  • Tweede trainingsavond: 20 februari 2023,
  • Derde trainingsavond: 27 februari 2023.

  Elke training bestaat uit twee trainingsavonden (van 17:00 tot 21:00 uur) en een examenavond (van 17.00 – 18.00 uur).

 • Training maart 2023
  • Startdatum: 1 maart 2023,
  • Tweede trainingsavond: 27 maart 2023,
  • Derde trainingsavond: 3 april 2023.

  Elke training bestaat uit twee trainingsavonden (van 17:00 tot 21:00 uur) en een examenavond (van 17.00 – 18.00 uur).

Over de trainer: Jasper Engel

Jasper Engel is uitgever en auteur van het Jaarboek EV en een ervaren EV- trainer met een staat van dienst in de auto-industrie. Als docent en coördinator bij de IVA in Driebergen houdt hij zich bezig met het trainen en opleiden van commerciële talenten binnen de mobiliteitsbranche. Hierin richt hij zich vooral op elektrische mobiliteit, connectiviteit en bedrijfswagens.

Image

Investering

De training bestaat uit 2 trainingsavonden en een officieel examen. Na een succesvolle afronding ontvang je een certificaat met daarop het eindcijfer.

De training Sustainable Mobility module 1, kent een financiële investering van 995,- euro*.  Deelname is inclusief studiematerialen, koffie, thee en diner.

Inschrijven

Bij minimaal 6 inschrijvingen gaat de training van start. Om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen, hanteren wij tevens een maximum. Dat ligt voor deze training op 15 personen.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ontvangst. Binnen 1 week krijg je de bevestiging van deelname.

Voor vragen kunt u contact opnemen ons via ivapro@iva.nl of direct inschrijven voor de training via onderstaande button.

Inschrijven

 

 

Wij helpen je graag

Sabine Veldsink

Officemanager IVA Pro