IVA Pro. Masterclass

Duurzaam Mobiliteits-
management

IVA PRO home Ons aanbod

Duurzaam mobiliteitsmanagement

Docenten en specialisten uit de praktijk nemen je op zeer interactieve wijze mee in alle relevante marktontwikkelingen. In 4 fysieke en 3 online sessies, geven zij je de handvatten om een strategisch en duurzaam mobiliteitsplan op te stellen. Uiteraard komen hierbij vele (technische) mogelijkheden en oplossingen voor verduurzaming van mobiliteit en ontwikkelingen binnen de branche aan bod.
Naast de meest relevante marktontwikkelingen komen de basisprincipes ten aanzien van mobiliteit en energie uitgebreid aan de orde.

Fiscale regelgeving, een complex maar belangrijk facet, wordt ook uitvoerig behandeld. Fiscaal jurist Heleen Elbert neemt je, aan de hand van praktijkcases mee in de fiscale wereld. Met haar kennis van de mobiliteitsbranche is zij een ware autoriteit op dit gebied en voegt bijzonder veel waarde toe aan het programma.

Uiteraard wordt ruimschoots de gelegenheid geboden om eigen cases in te brengen. Tenslotte kunnen we daar allemaal van leren!

Na deze masterclass ga je als volleerd ‘Duurzaam Mobiliteitsmanager’ de deur uit.

Hbo
Klassikaal
Eerste startdatum: 8 maart 2023 (9.00 - 17.00 uur)
4 fysieke en 3 online masterclasses
2875,- ex btw
Driebergen

Voor wie

De masterclass ‘Duurzaam Mobiliteitsmanagement’ is gemaakt voor wagenparkbeheerders van bedrijven en overheden met meer dan 100 medewerkers, die in de dagelijkse praktijk te maken hebben (of krijgen) met duurzaamheidsopgaven.

Programma en leerdoelen

De masterclass bestaat uit 4 modules:

 • Veranderende mobiliteit en de mens
 • Mobiliteit en energie
 • Mobiliteit en financiën
 • Werken met/aan mobiliteit

Na het afronden van deze masterclass ben je in staat om zelfstandig oplossingen te ontwerpen én te implementeren op het gebied van duurzame mobiliteit binnen een middelgrote organisatie.

Masterclasses

 • Masterclass maart 2023
  • Startdatum fysieke masterclass: 8 maart 2023,
  • Tweede fysieke masterclass: 15 maart 2023,
  • Derde fysieke masterclass: 22 maart 2023,
  • Vierde fysieke masterclass: 29 maart 2023

  De data van de 3 online masterclasses en het examen worden zo spoedig mogelijk bepaald.

Over hoofdtrainer Arno Hofstede

Arno Hofstede, hoofdtrainer van de masterclass Duurzaam Mobiliteitsmanagement, is Strategy Advisor en Co Owner bij Emodz.

Samen met Heleen Elberts, Jasper Engel en Tom Velthuis, neemt hij je mee in de wereld van duurzame mobiliteit.

Image

Investering

De masterclass bestaat uit 4 fysieke bijeenkomsten, 3 online sessies en een examen en kent een financiële investering van 2875,- euro*. Na een succesvolle afronding, ontvang je een certificaat met daarop jouw eindcijfer.
De trainingsdagen duren van 9.00 tot 17.00 uur. Deelname is inclusief studiematerialen, koffie, thee en lunch.

Daarnaast kan de deelnemer kosteloos deelnemen aan verschillende demodagen. Hier komen partijen op het gebied van duurzame mobiliteit samen om hun uitdagingen en de daarop ontwikkelde oplossingen te presenteren. Deze cases worden ook benoemd in onze masterclasses.
Ook nodigen wij je uit om deel uit te maken van onze online community ‘Duurzaam Mobiliteitsmanagement’. Hier worden ervaringen en oplossingen gedeeld met elkaar.

Inschrijven

De training gaat van start bij minimaal 6 inschrijvingen. Om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen, hanteren wij tevens een maximum; voor deze training is dat 8 personen.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ontvangst. Binnen 1 week krijg je de bevestiging van deelname.

Voor vragen kun je contact opnemen ons via ivapro@iva.nl of direct inschrijven voor de training via onderstaande button.

Inschrijven
Wij helpen je graag

Sabine Veldsink

Officemanager IVA Pro