studenten autoverkoper opleiding
Werken als autoverkoper na de IVA

Autoverkoper worden

Je vindt auto’s geweldig en je wil graag van je hobby je werk maken. Stel je eens voor, over een paar jaar verkoop jij auto’s of heb jij je eigen autobedrijf! Klinkt dat goed?

De autowereld is zeer uitdagend. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en daarmee verandert ook de rol van de autoverkoper. Een auto is de invulling van behoeften: zoekt de klant een privé auto, of juist een auto die hij zakelijk mag gaan leasen? Ook elektrisch rijden wordt steeds populairder en private lease is sterk in opkomst. Verschillende vraagstukken en ontwikkelingen waar jij als verkoper op moet inspelen.

Hoe kom je achter de behoeften van een klant én hoe kun je deze doorvertalen naar productkenmerken en uiteindelijk naar verkoopargumenten? Dit leer je onder andere tijdens de mbo- en hbo Automotive Business Management opleiding.

Kom naar een Open Dag

Hbo- en mbo opleiding

Image
Hbo Automotive Business Management

De opleiding hbo automotive resulteert in een diploma ‘Hogere Management opleiding voor de mobiliteitsbranche.’

Lees meer over Hbo Automotive
Mbo Automotive Business Management

De opleiding mbo automotive leidt je op tot ‘verkoopmanager mobiliteitsbranche’ mbo niveau 4 (BOL).

Lees meer over Mbo Automotive
Image

Wat leer je allemaal?

Per week krijg je drie uur verkooptraining. De auto wordt hierbij als voorbeeld gebruikt, want als je een auto kunt verkopen, kun je alles verkopen. Samen met de docent wordt een verkoopsituatie nagebootst. Je leert op welke manier je goed naar de klant luistert en hierdoor de klantbehoeften kunt doorvertalen naar productkenmerken en verkoopargumenten.

In het verkooplokaal staat iedere 6 weken een andere auto die door een auto-importeur ter beschikking wordt gesteld om een verkoopgesprek mee te oefenen. Dat doen ze graag, want wellicht kom jij later voor ze werken.

De docenten hebben zelf jarenlang ervaring opgedaan in de autobranche als verkoper, verkoopleider, ondernemer of vestigingsmanager. Ze kunnen de lesstof met praktijkvoorbeelden aantrekkelijk maken. Dat houdt de lessen ook nog eens super interessant.

Als autoverkoper krijg je te maken met onderhandelen. Dat is een goed teken, want dat betekent dat de klant een goed gevoel bij jou heeft. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat de klant dit goede gevoel behoudt. Dit wordt op de opleiding uitgebreid behandeld. Door middel van rollenspellen ga je verschillende onderhandelingstechnieken oefenen en kun je de geleerde technieken toepassen in de praktijk.

Maak kennis tijdens een Open Dag!

Meer dan autoverkoop

Met alleen lessen over de verkoop van auto’s ben je er niet. Je hebt ook technische en bedrijfskundige kennis nodig. Veel studenten hebben de ambitie om later een eigen bedrijf te starten of over te nemen.

Het vakkenpakket bestaat naast autoverkoop uit:

  • Marketing
  • Bedrijfsmanagement
  • Bedrijfseconomie
  • Techniek
  • Presentatietechniek
  • Bedrijfscommunicatie

Dit zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent in het bedrijfsleven en dus, naast de automotive sector, ook juist in vele andere branches aan de slag kunt. Zo sta je na de opleiding Automotive Business Management goed voorbereid aan de start van je carrière. Je zult niet de eerste zijn die doorgroeit naar een functie als verkoopleider of die zijn eigen (auto)bedrijf opzet.

Bezoek de Open Avond maandag 24 juni 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 9 dagen

Bezoek de campus!

Open Avond
maandag 24 juni 

Meer informatie

Bezoek de campus!

Open Avond
maandag 24 juni

Meer informatie