studenten businessopleiding iva business school
Hier begint jouw succes

Hbo- & mbo businessopleidingen

Ben jij klaar voor een vliegende start in het bedrijfsleven? De IVA biedt een particuliere hbo- en mbo businessopleiding die uniek is in Nederland.

Bezoek een Open Dag

Ga maar na:

  • Een unieke mix van vakken: sales, economie, managent, marketing en techniek
  • Docenten hebben ervaring uit het bedrijfsleven
  • Veel persoonlijke aandacht door kleinschalige opzet
  • Opgericht in 1930, voor studenten met zakelijke ambitie
  • Centraal gelegen, vlakbij Utrecht
  • Een unieke campus in de bosrijke omgeving van Driebergen
  • Al jaren bekroond als een van de beste businessopleidingen door Keuzegids mbo en hbo
  • Unieke thema’s: automotive, innovation (hbo) of nautisch
Kom kennismaken tijdens een Open Dag

Na IVA Business School kun je alle kanten op

Werk jij straks bij een innovatief bedrijf? Of begin je je eigen startup? Na een opleiding aan IVA Business School ben je er helemaal klaar voor. Je leert bij ons ontdekken waar je kwaliteiten liggen, wat je leuk vindt, hoe je je het beste kunt ontwikkelen. Zodat je straks zelfverzekerd belangrijke beslissingen neemt. Klanten adviseert, een netwerk opbouwt. Misschien zelfs doorgroeit naar een leidinggevende positie.

Van banken tot jachtbouwers, van automerken tot serviceproviders: in de top van het bedrijfsleven zijn veel oud-studenten van de IVA te vinden.

 

Onze mbo+ businessopleiding: in twee jaar klaar voor de praktijk

De sprintopleiding aan de IVA is een intensieve mbo+ business opleiding van maar twee jaar. Zo kun je zo snel mogelijk de praktijk in. Je wordt begeleid en gemonitord door je mentor, die je motiveert het beste uit jezelf te halen.

De + betekent dat we als particuliere opleiding meer bieden dan gewone business scholen: meer vakken, meer begeleiding, meer buitenschoolse activiteiten. Je krijgt vakken als Management, Bedrijfseconomie, Marketing en Presentatietechniek. En je loopt al vanaf het eerste jaar stage, waardoor je meteen ervaring opdoet in de praktijk. Je studeert bij de IVA aan de hand van een thema: mbo automotive of mbo nautisch business management.

Lees verder over de mbo business opleidingen

Onze hbo businessopleiding: kickstart je carrière

De business opleiding hbo (Hogeschool IVA) duurt vier jaar. Deze brede opleiding bereidt je helemaal voor op een succesvolle zakelijke carrière. Ook op hbo-niveau word je begeleid door je mentor, waarbij je gedurende de looptijd steeds meer zelf de regie pakt. Je kiest voor de start van je opleiding een thema: hbo automotive, hbo innovation of hbo nautisch business management.

Je krijgt vakken als Management, Bedrijfseconomie en Marketing, maar ook Communicatie en Business Technology. Je loopt vanaf het begin stage en schrijft zelf een businessplan. De beste voorbereiding op het echte werk!

Lees verder over de hbo business opleidingen

Kies je thema: automotive, innovation of nautisch 

Zowel binnen de hbo als de mbo business opleiding kies je uit een thema: automotive, innovation (hbo) of nautisch. Razend interessante branches waarin heel veel gebeurt. In de dynamische autowereld zijn innovaties de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. In watersport en jachtbouw loopt Nederland wereldwijd voorop. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Open Dagen
Image
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei

Meer informatie

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei 

Meer informatie