hbo opleiding innovation business management
dinsdag 25 mei 2021

IVA lanceert nieuwe studierichting

Hbo Innovation Business Management

Ondernemerschap en internationale ontwikkelingen in mobiliteit

IVA Business School in Driebergen lanceert voor het nieuwe collegejaar 2021/22 een nieuwe studierichting: Hbo Innovation Business Management. Een studierichting die inhaakt op de grote veranderingen in de wereld van mobiliteit, zoals elektrificatie, zelfrijdende auto’s, speed pedelecs en deelvervoer. Maar ook ontwikkelingen in transport en logistiek, zoals het gebruik van drones en zelfs ruimtereizen, vallen onder dit dynamische vakgebied.

Joan Janssens, Algemeen Directeur bij IVA Business School:
“Nederland wordt internationaal als gidsland gezien in de mobiliteitstransitie, die zich afspeelt op het snijvlak van data, technologie en innovatie. Dat biedt grote kansen voor ondernemende, eigenzinnige denkers. Creatieve geesten die zijn opgegroeid met de smartphone, die denken in digitale mogelijkheden en connectiviteit. Niet regionaal of nationaal, maar wereldwijd en daarbuiten. Die niet direct een passie hebben voor snelle sportwagens, maar wel voor innovatie en de oneindige manieren waarop we mobiliteit kunnen toepassen. Die niet kunnen wachten om deze nieuwe mogelijkheden samen met anderen tot een succes maken. Speciaal voor deze ambitieuze studenten start de IVA de opleiding Hbo Innovation Business Management.”

iva business school directeur joan janssens

Jasper Engel, Projectleider Innovation Business Management bij IVA Business School:
“De IVA is de uitgelezen business school om deze studierichting vorm te geven. We hebben een ijzersterke reputatie en enorme ervaring in de grootste mobiliteitsbranche: automotive. En we hebben vakken en methoden ontwikkeld die jonge mensen klaarstomen voor international business en ondernemerschap. Ook bij Innovation Business Management krijgen studenten vakken als management, sales, marketing, presentatietechniek en business Engels. Maar bij deze nieuwe studierichting worden studenten niet onderwezen in automotive techniek of automotive sales. Ze ontwikkelen competenties op het gebied van international business, innovation management, ondernemerschap, new mobility en persoonlijk- en teamleiderschap. Er is veel ruimte en begeleiding om kennis in de praktijk te brengen, met uitdagende stages, onderzoeken en het ontwikkelen én uitvoeren van businessplannen. Ook stimuleren we eigen initiatieven en het zoeken van partners en investeerders. Want een ondernemende geest wacht niet tot na een opleiding.”

 

De Innovation Business Management studierichting start 25 augustus 2021. De studierichting is een variant van de ‘Hogere managementopleiding voor de mobiliteitsbranche’ van IVA Business School. Studenten kunnen straks kiezen voor Automotive, Nautisch of Innovation Business Management. Neem voor meer informatie contact op met een IVA-voorlichter of kijk op www.iva.nl/opleidingen/hbo-innovation-business-management.

Lees meer
Meer weten over Hbo Innovation Business Management?

Caspar Lecluse

Coördinator Marketing & Voorlichting