‘Voor Innovation Business Management moet je een beetje een ontdekkingsreiziger zijn.’

Jasper Engel

Functie:
Projectleider nieuwe studierichting Innovation Business Management, docent Innovation Management

hbo innovation management

Toen het idee voor de opleiding Innovation Business Management ontstond, was ik daar meteen bij betrokken. Ik werk nu een jaar aan de IVA als docent. Dit is een hele interessante nieuwe studierichting, met een focus die helemaal in mijn straatje ligt.

De wereld van mobiliteit verandert enorm. Er ligt natuurlijk veel druk op verduurzaming, waar bijvoorbeeld elektrificatie en waterstofaandrijving op inspelen. Maar er is ook een verschuiving in perceptie. Mensen zijn minder met status bezig als het over vervoer gaat en meer met efficiëntie. Projectontwikkelaars nemen tegenwoordig een paar garageplekken voor deelauto’s mee in het plan voor een nieuw appartementencomplex. Er zijn energieleveranciers die bij een nieuw contract een elektrische auto aanbieden. Maar het gaat veel verder: drones worden steeds vaker professioneel ingezet. Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer we naar Mars gaan. Ook dat hoort bij veranderende mobiliteit. En niet de laatste plaats de ontwikkelingen rondom autonoom rijden. Komen er gerobotiseerde taxi’s?

Lees meer
"Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer we naar Mars gaan."
Image

Als je deze studie wilt doen, moet je een beetje een ontdekkingsreiziger zijn. Het is een nieuwe studie en een nieuw vakgebied, dus we gebruiken studenten ook als klankbord. We zeggen: je bent zelf ook de markt, wat is jouw visie hierop? Challenge de docenten maar met een presentatie van wat jij denkt dat gaat komen. Of: schrijf een essay die het tegendeel bewijst. Maar ook: wat kun je met deze technologie, in deze situatie, met deze uitdagingen? Ga maar aan de slag, begin een onderneming, lanceer je idee. Nog tijdens je studie. Want of je nou ondernemer wordt of niet, iedereen die deze opleiding doet moet kunnen denken als een ondernemer.

Image
"Vooral voor ondernemende, nieuwsgierige jonge mensen, met een natuurlijke interesse in technologie en innovaties."

Nederland is een gidsland in deze hele transitie. We hebben een goede infrastructuur, we hebben de creativiteit en de middelen om snel te investeren in innovaties. De wereld kijkt naar ons. Dan heb je ook een gidsopleiding nodig. Daarom is de IVA de opleiding Innovation Business Management gestart. Vooral voor ondernemende, nieuwsgierige jonge mensen, met een natuurlijke interesse in technologie en innovaties. Geen techneuten, maar wel mensen die mogelijkheden zien, die het potentieel van bepaalde innovaties kunnen herkennen. Zij zijn straks de disruptors van de mobiliteitstransitie.

De IVA is de uitgelezen partij om deze opleiding te starten. We hebben heel veel ervaring in mobiliteit en zitten dicht op de praktijk. Je leert hier zo veel meer dan alleen maar kennis en inzichten. Je ontwikkelt je als persoon. En een sterke persoonlijkheid heb je in dit vak straks echt wel nodig, of je nu drone manager, ondernemer, fleet innovator, smart mobility adviseur, een start-up begint of iets wordt wat we nog niet eens kunnen bedenken.

Geloof mij maar, de volgende Elon Musk komt van de IVA.

Lees meer
Bezoek de Open Avond woensdag 29 mei 2024
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je online in voor de opleiding!
Start: augustus 2024
Inschrijven

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei

Meer informatie

Bezoek de campus!

Open Avond
woensdag 29 mei 

Meer informatie