vrijdag 23 april 2021

IVA wederom hbo-Topopleiding in 2021

IVA wederom hbo-Topopleiding in 2021

Fantastisch nieuws! In oktober wordt ieder jaar allereerst de bekendmaking gedaan van de scores uit de Keuzegids Hbo. De hbo-opleidingen van IVA Business School zijn wederom bekroond met het predicaat Topopleiding en zorgt ervoor dat we bij de top hogescholen van Nederland horen. De bekendmaking van de scores voor het mbo volgen in december.

Topopleiding keuzegids, hoe zat het ook alweer?
Studenten in het mbo én hbo-onderwijs beoordelen hun opleiding in het onafhankelijke onderzoek door de JOB Monitor (Mbo) en de Nationale Studenten Enquête (hbo). Daarnaast weegt de Keuzegids inspectieoordelen mee. Op basis van deze data wordt een score toegekend.

Is dit nieuws?
Ja en nee! Docenten, studenten en oud-studenten mogen er misschien aan gewend zijn, maar onafgebroken aan de top staan, laat duidelijk zien dat het leveren van onderwijskwaliteit ‘embedded’ is in de organisatie. De wensen van studenten en het bedrijfsleven zijn aan verandering onderhevig. Een opleiding moet in staat zijn zich daaraan aan te passen. Dagelijks werken er bij IVA Business School een kleine 100 medewerkers gepassioneerd aan het gemeenschappelijke doel: studenten opleiden voor een succesvolle toekomst in business.

Wat waarderen studenten en experts in onze aanpak?
Over de volle breedte geven de studenten de IVA hoge scores. Lessen en leren, docenten en begeleiding, toetsing, loopbaanvoorbereiding en schoolklimaat kregen in de Mbo Keuzegids van 2020 een dubbele plus. Stages worden bovengemiddeld gewaardeerd met een enkele plus. In de Keuzegids Hbo worden deels andere aspecten vergeleken. Inhoud, toetsing, docenten, vaardigheden, voorbereiding loopbaan, haalbaarheid van de studie en het expertoordeel krijgt een dubbele plus. Zijn er ook nog verbeterpunten? Altijd. De faciliteiten voor studenten kunnen beter en daar wordt al hard aan gewerkt. Zo is er onder andere een nieuwe studieruimte geopend in samenspraak met het studentenplatform.

*Bron Keuzegids Mbo 2020 en Keuzegids Hbo 2021, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

Bezoek de Open Avond donderdag 16 februari 2023
Open Dagen
Vraag de brochure aan
Ontvang binnen 3 dagen onze brochure op de mat
Brochure aanvragen
Schrijf je in voor de opleiding!
Start: augustus 2023
Vraag jouw inschrijfformulier aan
Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen