dinsdag 31 augustus 2021

Tom Coronel opent collegejaar voor tweedejaars studenten

Maandag 30 augustus zijn de tweedejaars studenten ontvangen in Hotel Theater Figi in Zeist. Dhr. Korevaar, mevrouw Span-Lammers (coördinatoren tweedejaars hbo en mbo) en algemeen directeur dhr. Janssens verschenen op het podium om het nieuwe collegejaar te openen en een uiteenzetting te doen van hetgeen de studenten aankomend collegejaar te wachten staat.

Tom Coronel

Om de tweedejaars studenten een extra inspirerende en motiverende ochtend te geven, was er ook een gastspreker aanwezig. Hij is vaak en vol enthousiasme te zien op Ziggo Sport, maar nu speciaal aanwezig voor de tweedejaars IVA-studenten: Tom Coronel.

 

Zoek de competitie
Tom Coronel begint zijn verhaal door ‘ondernemen’ centraal te zetten. Hij groeide op samen met zijn tweelingbroer Tim. Vertrouwen speelt een belangrijke rol, zeker in het ondernemen. Wie kan je meer vertrouwen dan je eigen tweelingbroer?

 

Doordat ze altijd samen waren ontstond competitie, waardoor ze altijd het beste in zichzelf naar boven probeerden te halen. “Kijk naar Max Verstappen, wat is nou twee tiende verschil? Zijn jullie weleens twee tiende te laat gekomen in de les?” Als je het beter kán doen, dan moét je het beter doen. Ook al is het verschil heel klein.

 

Uiteraard kwam de deelname van Tom aan Dakar ook ter sprake. Op een gegeven moment lag hij een dag achter op de laatste deelnemer en hem werd vanaf meerdere kanten aangeraden om zijn deelname te staken. Doorzetten en doelen stellen, hobbels nemen net als ondernemers dat doen. Dat zorgde ervoor dat hij de finish uiteindelijk toch haalde.

Coureur en ondernemer
De overeenkomst tussen coureur en ondernemer is door Tom snel gemaakt. Een coureur die het stuur letterlijk in handen heeft, moet ook op het moment dat het erop aankomt zélf die beslissing nemen. Dat moet een directeur van een bedrijf ook. Werk samen met de mensen die je vertrouwt, dat zorgt ervoor dat je makkelijk en snel kunt schakelen.

We leven in een disruptive world. We hebben te maken met trends, maar zie je die trends ook op tijd? Tom noemt zichzelf een early adapter, zoek dat early adapter-gedrag op. Neem ook risico, als je een goed gevoel hebt bij een nieuwe ontwikkeling, ga er dan voor.

Ondernemen is ook risico nemen
Tom eindigt zijn lezing door aan te geven dat je wel altijd moet accepteren dat ondernemen ook risico nemen is. Net als in de autosport crash je weleens, dat kan in het ondernemen ook gebeuren. Zolang je doelen stelt en de competitie blijft opzoeken kun je tot de beste resultaten komen.

Na afloop van de opening vertrokken de studenten richting de campus voor de eerste lessen van het 92e collegejaar.

 

Bekijk onze open dagen
De volgende open dag is over 10 dagen