donderdag 19 mei 2022

Rosalie wint de Geerlig Riemerprijs

Op woensdag 18 mei vond in de Spykerzaal van IVA Business School de 40ste uitreiking van de Geerlig Riemerprijs plaats. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een IVA-student die, naar het oordeel van zijn of haar medestudenten én docenten, beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. De prijs werd in 1980 – bij het 50-jarig jubileum van de IVA – geïntroduceerd als eerbetoon aan de oprichter van het Instituut, de heer Geerlig Riemer.
De voorverkiezing onder studenten en docenten leverde twee genomineerden op. Uit deze genomineerden werd één kandidaat met een meerderheid van stemmen aangewezen als dé kandidaat voor de Geerlig Riemerprijs 2022.

Rosalie van de Nieuwenhof is de winnares
Het bestuur van de Stichting IVA-Jubileumfonds heeft met bijzonder veel genoegen het advies van studenten en docenten overgenomen. Als redenen om juist deze kandidaat te kiezen worden genoemd: sociaal, initiatiefrijk, positief, ondernemend, staat klaar voor anderen, neemt vaak het voortouw bij de organisatie van activiteiten. Als bestuurslid van studievereniging LIVA heeft Rosalie een belangrijke bijdrage geleverd aan het verenigingsleven op de IVA. De waardering hiervoor onder de studenten en docenten is groot.
Rosalie ontving de prijs uit handen van de voorzitter van Stichting IVA-Jubileumfonds Olaf de Bruijn en Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag dat besteed kan worden aan een studiereis, stage of aanvullende opleiding.