IVA Pro: EV-Training

EV-training,
module 2

IVA PRO home Ons aanbod

EV-training,
module 2

(Leasing, Total Cost of Ownership, fiscaliteiten)

Overstappen naar duurzame mobiliteit heeft ook effect op de kosten, een belangrijk facet in de keuze. Daarom kijken we verder dan alleen de aanschafwaarde.

Bij de training ‘EV-training module 2’ starten we met de basisbeginselen op het gebied van leasing: de verschillende leasevormen, open of gesloten calculatie en de opbouw van een leasecalculaties, het komt allemaal aan bod.

In de trainingen die volgen focussen wij ons op het fenomeen Total Cost of Ownership, de fiscale aspecten en het Nederlands beleid met eventueel bijbehorende subsidies.

Hbo & Mbo
Klassikaal
Start: februari 2024
3 trainingen + examen
1295
Driebergen

Voor wie

Deze EV-training helpt serviceadviseurs, verkoopadviseurs, accountmanagers en salesmanager om hun expertise, op het gebied van sustainable mobility, naar een ‘next level’ te brengen.

De training is op hbo werk- en denkniveau, maar wij hanteren geen toelatingseisen.

Programma en leerdoelen EV-training module 2

De training bestaat uit 3 avonden en sluiten we af met een examen.

 • Sessie 1, leasing
  Op deze eerste dag besteden we aandacht aan de verschillende vormen van leasing, de verschillen tussen een auto leasen, (privé) kopen of anders extern financieren. En uiteraard automobiliteit in de breedste zin van het woord. Denk daarbij aan motieven van een klant, vergroening van het wagenpark, de aanbodzijde van de Nederlandse leasemarkt en haar belangrijkste partijen daarin.
 • Sessie 2, TCO (Total Cost of Ownership)
  Na deze dag ben je in staat om een volledige leasecalculatie te maken. Afschrijving, rente, de diverse andere servicecomponenten en kosten van mobiliteit ten opzichte van verschillende brandstoffen en elektriciteit; het komt allemaal aan bod.
 • Sessie 3, fiscale aspecten en beleid
  Bijtelling is een belangrijke aanjager geweest in de transitie naar elektrische mobiliteit. Na deze dag ben je op de hoogte van de regelgeving en beleidsvoornemens over duurzame mobiliteit.  

Trainingen

 • Training februari 2024
  • Startdatum: 7 februari 2024,
  • Tweede trainingsavond: 14 februari 2024,
  • Derde trainingsavond: 21 februari 2024.

  Elke training bestaat uit 3 avonden van 4 lesuren (totale duur van de avond is van 17:00 tot 21:00 uur) en een examenavond (van 17.00 – 18.00 uur).

Over de trainer: Wendy Thijssen

Wendy Thijssen, enthousiast, gedreven en bomvol kennis van alle ontwikkelingen op het gebeid van leasing en alle fiscale aspecten daaromtrent. En dat is veel heden ten dage.
Als net afgestudeerde bedrijfskunde-student, 25 jaar geleden, is hij bij toeval terecht gekomen in de autoleasebranche. Met een enorme schat aan ervaring, die hij vol passie wil delen met andere enthousiastelingen, draagt hij meer dan graag zijn kennis over met heel veel voorbeelden uit de praktijk. Daar ligt zijn kracht!

Image

Investering

De training kent een financiële investering van 1295,- euro*. Deelname is inclusief studiematerialen, koffie, thee en diner.

*IVA Pro voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Daardoor zijn de trainingen van IVA Pro vrijgesteld van btw,

Lees meer over de betalingsvoorwaarden

Inschrijven

Om de training van start te laten gaan, hanteren wij een minimum aantal inschrijvingen van 6. Om de persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen, hanteren wij tevens een maximum; voor deze training is dat 12 personen.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ontvangst. Uiterlijk 1 week voorafgaand aan de start van de training, sturen we je alle benodigde informatie toe.

Voor vragen kunt u contact opnemen ons via pro@iva.nl of direct inschrijven voor de training via onderstaande button.

Inschrijven

 

Interesse maar wil je eerst meer weten?

Dan nemen wij graag contact met je op:

"*" geeft vereiste velden aan

Wij helpen je graag!

IVA PRO

Trainingen & masterclasses